| Autor |
Tematy |
| |
Ilość wiadomości: 165
|
Dodano: 2011-03-14 16:51:33
tym razem to ja chciałbym prosić Was o inspiracje i pomoc. interesują mnie łóżka piętrowe - wszystko co powinniśmy wiedzieć przed ich zakupem. Na co zwracać uwagę, czego się wystrzegać, może jakieś inspiracje fotograficzne?
Znacie jakieś alternatywy dla typowych łóżek piętrowych?
|
| |
Ilość wiadomości: 29
|
Dodano: 2011-03-16 09:52:06
Witaj. Są jeszcze takie łóżka rozsuwane,coś na kształt szafy i mebli,ale jednak to nie to samo co piętrowe. Moim zdaniem mają one neisamowity urok oraz styl A na co zwracać uwagę oprócz ceny? Przede wszystkim na markę oarz solidność danego łóżka.
|
| |
|
Dodano: 2011-03-17 10:25:14
Bardzo ciekawe modele i fotografie udało mi się znaleźć na lozkapietrowe.com faktycznie maja też łóżka z wysowana dolną częścią - zastanawiam się, które z nich lepiej by pasowało.
Według strony dzieci już od 2 roku życia mogą bezpiecznie spać na łóżeczku piętrowym. Co o tym sądzicie?
|
| |
Ilość wiadomości: 33
|
Dodano: 2011-03-17 14:36:10
Łóżka piętrowe są raczej niebezpieczne. Lepiej już wygospodarować miejsce na takie chowane w szafie lub jakieś rozsuwane.
Dzieci lubią się wygłupiać a jak z padną na głowę i skręcą sobie kark? O tym rodzice jakoś nie myślą.
|
| |
|
Dodano: 2011-03-18 11:53:47
nie wiem, czy jest aż tak, źle z tym bezpieczeństwem? Na dobrą sprawę dzieciaki w szale zabawy wszędzie mogą ulec wypadkom :) jak ma się trochę więcej miejsca, to można dzieciakom zafundować coś takiego: łóżko dwu-poziomowe - tutaj znacznie mniejsza szansa na upadek z wysokości.
tylko to miejsce...
|
| |
|
Dodano: 2011-04-05 11:02:47
Znalazłem kolejne fajne rozwiązanie: łóżko 3 osobowe Kacper 3 - fajne, kiedy u dzieciaków chciałby ktoś przenocować. Myślę nawet, że rozwiązanie jest ciekawsze niż szuflady na pościel na dole. kolejne łózko w tym miejscu wydaje mi się bardziej praktyczne
|
| |
Ilość wiadomości: 38
|
Dodano: 2011-04-13 12:02:25
Na pewno należy zwracać uwagę na jakoś tych mebli. To chyba jest najważniejsze. Oczywiście design i ogólny wygląd również się liczy. Jeżeli chodzi o dobre łóżka piętrowe, to na pewno to jest bez zarzutu: http://www.esmebel.com/rodziny,sofus,2,Lozko_sosnowe_surowe_pietrowe_ze_szczebelkami_SOFUS,0203.html Jest ono z litego drewna, także przetrwa wiele, a dodatkowo wygląda oryginalnie i bankowo będzie się dobrze prezentowało w sypialni.
|
| |
|
Dodano: 2011-04-13 17:22:54
|
| |
Ilość wiadomości: 228
|
Dodano: 2011-04-28 22:01:09
inspirator napisał: tym razem to ja chciałbym prosić Was o inspiracje i pomoc. interesują mnie łóżka piętrowe - wszystko co powinniśmy wiedzieć przed ich zakupem. Na co zwracać uwagę, czego się wystrzegać, może jakieś inspiracje fotograficzne?
A owszem znalazłam takową i to nie w sklepie, ale na ogłoszeniach mebli , jest zupełnie inne od tych, które wszyscy znamy, a dzieciakom na pewno się spodoba :)
Zobacz zdjęcie: http://img.sprzedajemy.pl/images/uploads/540x405_lozko-dzieciece-piet-17043.jpg
|
| |
Ilość wiadomości: 50
|
Dodano: 2011-05-02 14:47:08
Myślę, że w przypadku takiego łóżka - nie ma niebezpieczeństwa dla dzieci - zwłaszcza, że te barierki wyglądają solidnie. Poza tym - to drewno więc w każdym wnętrzu się sprawdzi. A dodatkowo, oszczędzamy przestrzeń, nie zawsze przecież jest możliwość zmieszczenia łóżka z taką wysuwaną szufladą.
|
| |
|
Dodano: 2011-05-06 13:39:01
kaspi napisał: tym razem to ja chciałbym prosić Was o inspiracje i pomoc. interesują mnie łóżka piętrowe - wszystko co powinniśmy wiedzieć przed ich zakupem. Na co zwracać uwagę, czego się wystrzegać, może jakieś inspiracje fotograficzne?
A owszem znalazłam takową i to nie w sklepie, ale na ogłoszeniach mebli , jest zupełnie inne od tych, które wszyscy znamy, a dzieciakom na pewno się spodoba :)
Zobacz zdjęcie: http://img.sprzedajemy.pl/images/uploads/540x405_lozko-dzieciece-piet-17043.jpg
Wygląda bardzo oryginalnie, ale jeśli chodzi o lozka pietrowe (ale również inne bardziej trwałe elementy wystroju pokoju dla dzieciaków) to stawiam na bardziej uniwersalne rozwiązania. dzieciakom szybko nudzą się bardzo wyraziste rzeczy. To co teraz jest super za chwilę będzie już obciachem. Wole spokojniejsze rozwiązania i manipulację dodatkami.
|
| |
Ilość wiadomości: 20
|
Dodano: 2011-05-07 17:09:26
|
| |
|
Dodano: 2011-05-16 15:57:37
Wygląda interesująco. Przypomina mi trochę rozwiązania z sieci hoteli - Etap - zdecydowanie dla starszych użytkowników. Prezentowane dotychczas łóżka piętrowe to rozwiązania raczej dla mniejszych dzieci. Wydaje mi się, że to najmłodsi są najczęstszymi użytkownikami łóżek piętrowych - jak myślicie?
|
| |
Ilość wiadomości: 228
|
Dodano: 2011-06-13 12:55:23
Zdecydowanie masz racje, łózka pietrowe do idealne rozwiązanie, tam gdzie brakuje miejsca, w naszym mieszkaniach tak często bywa. Moja sąsiadka właśnie kupuje piętrusa, młodszy dzieciaczek już wyrósł z łożeczka dla maluszka i przeprowadza się do pokoju brata. Na razie szuka na ogłoszeniach meblowych i chyba kupi coś używanego, na wypadek, gdyby dzieciaki się zbuntowały i nie chciały spać na pietrowym łóżku.
|
| |
|
Dodano: 2011-06-27 15:05:35
może zdecydować się na zakup takiego łóżka piętrowego z promocji. W razie jak dzieciaki faktycznie się zbuntują, nie ma najmniejszego problemu, żeby łóżka rozdzielić na 2 oddzielne.
|
| |