| Autor |
Tematy |
| |
Ilość wiadomości: 7
|
Dodano: 2009-08-11 13:18:35
Witam,
Potrzebuję pomocy i natchnienia na mój salon/pokój dzienny. Jest on połączony z przedpokojem po zburzeniu ściany i aktualnie wyglada tak : http://deccoria.pl/galeria,id,20239- mam tylko 2 zdjęcia, bo na razie mieszkają tam byli właściciele.
Meble zostaną zakupione z brw - re_set - sofa również z tej serii.
nie mam pojęcie jakie kolory dobrać do tych mebli aby salon był ciepły i przytulny a zarazem pachniało w nim modern :) rozważam tez naklejki ścienne. - może jakiś wzór MODERN?
Po prawej stronie jest oczywiście wyjście na balkon, zamieszczę więcej zdjęć jak tylko będzie możliwość :)
Proszę o pomoc i inspiracje :)
|
| |
|
Dodano: 2009-08-11 13:21:57
Jeśli ktoś ma również pomysł na przedpokój nie pogardzę poradą :)
Niestety te panele ścienne które znajdują się w przedpokoju na razie zostają :/
|
| |
Ilość wiadomości: 38
|
Dodano: 2009-08-11 13:25:16
agamka napisał: Witam,
rozważam tez naklejki ścienne...
Naklejki ścienne czy tapety ścienne?
pozdrawiam,
|
| |
|
Dodano: 2009-08-11 14:52:12
Chodzi mi typowo o naklejki ścienne
|
| |
Ilość wiadomości: 65
|
Dodano: 2009-08-12 10:35:44
Witam
Mebel tej seri znam dobrze i proponowalabym kolor jasnej oliwki polaczyc z wanilia lub jasminem.
Prosze pamietac ze tam gdzie ma stac sofa / jesli jest jasna /musi byc kolor np.oliwkowy a nie jasmin.
Naklejki jak najbardziej proponuje np.takie:
http://twojewnetrze.com.pl/index.php?p715,naklejka-abstrakcja-10
http://twojewnetrze.com.pl/index.php?p395,naklejka-abstrakcja-8
A koniecznie nalezy wymienic lampy i dywan!!!!
pozdrawiam
JMDESIGN
|
| |
Ilość wiadomości: 167
|
Dodano: 2009-08-12 11:32:39
osobiście proponowałabym skorzystanie z szablonów (naklejki będą mniej trwałe. Wzory z szablonów na ścianie wymagają większego poświęcenia i pracy, ale efekt też jest inny). Ale skoro pytasz o naklejki... oto kilka propozycji:
Naklejka Abstrakcja 4, Naklejka Detroit czy Naklejka Abstrakcja 2.
Co do kolorów, zaproponowane powyżej zestawienie kolorów jest b. ciekawe. Z innych propozycji mogłabym podać oliwkę i morelę. Jeśli naklejki zamieniłabyś na wzory z szablonów, wzór na ścianie też mógłby mieć jakiś kolor pasujący do tego zestawienia (np. ciemny pomarańcz).
|
| |
|
Dodano: 2009-08-12 12:12:02
Lampa i dywan znikają jak tylko byli właściciele się wyprowadzą :)
myślałam, aby ustawić wysoka lampę podłogowa koło sofy...
Zastanawiam się też czy przedpokoju nie urządzić meblami re_set aby utrzymać ciągłość, skoro salon łączy się z przedpokojem.. tylko tam są te panele ścienne...
DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA PORADY I POMOC :)
|
| |

Ilość wiadomości: 1
|
Dodano: 2009-08-12 17:28:19
Fajnie że występuje zieleń - proponuje zainteresować się również kwestią donic ;) na pewno dodadzą charakteru salonowi..., bo ten stojaczek i plastikowe donice nie za fajnie wyglądają - a jednak diabeł tkwi w szczegółach ;)
|
| |

Ilość wiadomości: 4
|
Dodano: 2009-08-12 17:31:32
A re_set jasny czy ciemny? Jaki jest kolor tych paneli na ścianie, bo przy sztucznym żółtym świetle i przez monitpor trudno ocenić.
Co do kolorów - wszystko zależy od upodobań - do ciemnego re_setu wybrałabym jasny beż. Do jasnego - szarość.
W przedpokoju może na tych panelach dałoby rade zawiesic panel z serii re_set - o ile się nie mylę powinien do niego pasować system ZOBALA - wieszaczki, półeczki (ale to do sprawdzenia) - cos takiego: http://zobal.com.pl/pl/produkty/system-scienny/; Albi zrobić taki panel na zamówienie w kolorze mebli. Rozwiąże to problem paneli ;-)
Ja osobiście naklejek i szablonów nie lubię, ale na pewno do tych mebli pasowałyby proste roślinne motywy. A może zrobisz naklejke z jakiegoś własnego, sposteryzowanego zdjęcia - sylwetka, zarys twarzy? Byłoby to coś innego, niż nabywane hurtowo ostatnio naklejki z Szablonerii.
Puśc wodze fantazji a na pewno stworzysz piękne wnętrze.
|
| |
|
Dodano: 2009-08-13 08:20:47
gusiak napisał: A re_set jasny czy ciemny? - re_set ciemny kupujemy..
gusiak napisał: W przedpokoju może na tych panelach dałoby rade zawiesic panel z serii re_set - o ile się nie mylę powinien do niego pasować system ZOBALA - wieszaczki, półeczki (ale to do sprawdzenia) - cos takiego: http://zobal.com.pl/pl/produkty/system-scienny/; Albi zrobić taki panel na zamówienie w kolorze mebli. Rozwiąże to problem paneli ;-)
W tym sęk, że tych paneli ściennych nie będziemy zmieniać. Kolor tych paneli to jasny orzech...
|
| |
|
Dodano: 2009-08-13 08:25:21
Doniczkowy napisał: Fajnie że występuje zieleń - proponuje zainteresować się również kwestią donic ;) na pewno dodadzą charakteru salonowi..., bo ten stojaczek i plastikowe donice nie za fajnie wyglądają - a jednak diabeł tkwi w szczegółach ;)
:D te kwiatki znikną, tzn, byli właściciele je zabierają... myślałam tam umiejscowić spora doniczkę z kwiatkiem, który zapewne będzie łatwy w utrzymaniu, bo "ogrodnikiem" dobrym nigdy nie byłam :)
Aha, zapomniałam dodać,że w salonie będzie znajdować się na komodzie terrarium z Agamami :)
może przy nim dać kilka donic? (doniczek) na komodzie??
|
| |

Ilość wiadomości: 18
|
Dodano: 2009-08-13 10:15:41
Ale te panele ścienne w przedpokoju ładnie wyglądają, sama rozważam położenie takich u siebie :)
|
| |
|
Dodano: 2009-08-13 10:47:40
gonja napisał: Ale te panele ścienne w przedpokoju ładnie wyglądają, sama rozważam położenie takich u siebie :)
Panele nie straszą, na zdjęciu nie wyglądają za najlepiej, w rzeczywistości mają więcej UROKU ;)
jest to dobre rozwiązanie do przedpokoju, bo łatwo je utrzymać w czystości.. a nie są "old" tak jak każdy ma na myśli panele ścienne, jeszcze te "drewniane", które wypłowiały i się "zużyły"
|
| |
Ilość wiadomości: 20
|
Dodano: 2009-08-22 12:56:09
Witam serdecznie. Proponuję wstrzymać się trochę z naklejkami. Po pomalowaniu ścian na nowy kolorek i po wstępnym pozbyciu się niefajnych dodatków, proponuję przesłać mi na e-maila kilka fotek, zrobię klika darmowych projektów z zastosowaniem nowoczesnego malarstwa w wzorami indywidualnie dopasowanymi do tego wnętrza. Jak któryś z projektów się spodoba to możemy porozmawiać o realizacji. Adres do kontaktu na mojej stronie, której namiary są w profilu hagall.
Pozdrawiam.
|
| |
|
3dlivepl

Ilość wiadomości: 6
|
Dodano: 2009-09-14 14:51:29
Oferta 3DLive:
- fotorealistycznych wizualizacji 3D
- wizualizacje mebli, wnętrz, budynków
- trójwymiarowych animacje
Dzięki wizualizacjom zyskują Państwo:
- możliwość pokazania Państwa produktów w każdej aranżacji!
- brak kosztów organizacji sesji zdjęciowej
- możliwość dokładnego przedstawienia Państwa detali(animacje 3D)
- uzyskanie wielu ujęć z jednej aranżacji
|
| |
Ilość wiadomości: 8
|
Dodano: 2009-10-22 20:54:13
Szczęście, że dywan odchodzi w niepamięć ;) Bo nie pasuje tu zupełnie. Wspomniałaś o stylu modern, odsyłam do myin.pl, tam mają spory wybór nowoczesnych, designerskich mebli i dodatków i świetnych doradców, otworzyli mi oczy na kilka spraw i zestawień.
|
| |
|
Dodano: 2009-10-22 20:54:16
Szczęście, że dywan odchodzi w niepamięć ;) Bo nie pasuje tu zupełnie. Wspomniałaś o stylu modern, odsyłam do myin.pl, tam mają spory wybór nowoczesnych, designerskich mebli i dodatków i świetnych doradców, otworzyli mi oczy na kilka spraw i zestawień.
|
| |
|
Dodano: 2009-10-22 20:54:16
|
| |
|
Dodano: 2009-10-22 20:56:09
o, wysłało się kilka razy, przepraszam za takie zwielokrotnienie :/
|
| |

Ilość wiadomości: 4
|
Dodano: 2009-11-03 22:40:51
a ja polecam nasz wystrój wnetrz...;)