deccoria.pl

Mamy już 640510 zdjęć
Galerie
Autor Tematy

skarbek2312

Ilość wiadomości: 30
Dodano: 2010-02-21 16:12:01
Witam Pani Joasiu, w mojej skromnej galerii mam zdjęcie pokoju z którym nie wiem co mam zrobić;/ Jak widać jest on dość duży, jednak słabo oświetlony. PO prawej stronie jak się spojrzy na zdjęcie jest wejście do kuchni a kawałek dalej |( nie widać) wejście na malutki przedpokój. Chciałabym ten pokój rozjaśnić, myślałam żeby pomalować tą ścianę przy wejściu do kuchni na fioletowo a resztę na biało lub jasna kość słoniowa. mebel coś w wange podłoga musi na razie zostać bez zmian. Ale jaki kolor kanapy>? Czy kolory ścian będą odpowiednie? CHciałabym żeby ten pokój był nowoczesny ale też przytulny. A sofa, to do codziennego spania.Jak ustawić meble? Proszę o rady,,

Skarbek 2312

joannamichalska

Ilość wiadomości: 707
Dodano: 2010-02-22 20:37:59
Witam,
Chetnie pomoge tylko potrzebuje wiedziec jak salon jest usytuwany wzgledem stron świata?
A i o jaki kolorze fioletu mówimy sliwce wegierce czy delikatnym fiolecie czy wrzosie:)
Pozdrawiam
JMD

skarbek2312

Dodano: 2010-02-22 22:37:03
Pani Joasiu, jak fajnie, że Pani odpisała. Co do stron świata, to tak nie bardzo wiem;/ Ale skoro w ciągu dnia słońce nie "zagląda do okna" to chyba ten pokój jest niezbyt oświetlony przez promienie słoneczne;/ Jak się dowiem to napiszę. Co do koloru, to wrzucę linka i Pani sobie zobaczy o jaki mi kolor chodzi, Ale czy nie będzie za ciemny na ta jedna cześć ściany;/

LInk: http://www.dobrzemieszkaj.pl/a/2960,Amarantowe_poszukiwania,,cale_wnetrza

albo może taki róż:
link: http://www.dobrzemieszkaj.pl/b/279,Meble_drewniane,wasze_wnetrza

Co Pani myśli?

joannamichalska

Dodano: 2010-02-23 08:32:01
Witam,
Fiolet jest lepszy niż róż do salonu tylko zastanawiam się czy aż malować cała ściane czy nie tylko część od wejścia do kuchenni w kierunku okna pozostałe ściany proponowałabym wmalować na biały z kroplą fioletowego lub szarego.Wydaje mie sie ze nie przyjzala sie Pani galerii gdyż jest tam jeszcze jedn kolor wprowadzony jasny popiel.
A kolejna wersja to mysle o przeciwnej ścianie wejścia do kuchni -i tam ściane poamlowac za samym narożnikiem reszte na biały z kroplą różowego lub jasny popiel.
Pozdrawiam
JMD

skarbek2312

Dodano: 2010-02-23 18:46:28
To jak , to tylko kawalątek ściany pomalować? ten kawałeczek od okna do futryny drzwi wejścia do kuchni? Bo już sama nie zrozumiałam;/ A mogłaby mi Pani podpowiedzieć jaką farbę wybrać z ta"kropla " szarego lub fioletowego?

joannamichalska

Dodano: 2010-02-23 21:08:28
Witam,
Tak właśnie jestem za tym kawałkiem sciany od okan do wejscia do kuchni to wystrczy jak na taka przestrzeń.
Ale rozwiązanie to o ktorym wspominałam po przeciwnej stronie też jest interesujące gdyż podkreśla dlugość naroznika lub sofy.Proszę powiedziec co bedzie stało obok wejscia do kuchni z lewej strony.
A czy na przeciwnej stronie bedzie naroznik?
Co do farb to polecam DULUX MAT , a jesli chodzi o krople to wystarczy kupic farbe biała 3 litry na sufit i dodac 2 łyżki fioletu lub szarego.
Pozdrawiam
JMD

skarbek2312

Dodano: 2010-02-23 21:44:04
No właściwie chciałam żeby sofa stała na tej ścianie między wejściem do kuchni a wejściem do przedpokoju. (W Weekend zrobię nowe zdjęcia to podeśle)Może lepiej będzie widać. Z farba to już rozumiem i tak zrobię. A po przeciwnej stronie drzwi od kuchni postawić komodę, a pod oknem stół z krzesłami. Może ma Pani lepszy pomysł? Bo muszę dodać że na przeciwko okna jest też kawałek wolnej ściany ale po lewej jest wejście do 2 pokoju. Nie mogę tutaj dodać żadnego plik, bo bym dodała szkic pokoju lub mieszkania. Pozdrawiam

skarbek2312

Dodano: 2010-03-17 13:20:16
J jak bym dodała zamiast popielu, szarego taki kolor- nie zrobiło by to wrażenia cieplejszego pokoju. Bo o taki efekt mi chodzi.

o o kolor z duluxa to już wybrałam- o nazwie bursztynowy blask.

Dobrze będzie?
Edytowano 1 razy. Ostatnio 2010-03-22 15:18:55.

skarbek2312

Dodano: 2010-03-22 15:16:03
Nikt nie podpowiada, hm.. A ja mam następne pytanko.. jaką mogę dać sofę a właściwie jaki kolor jej przy amarantowej ścianę ? Może szary, ? ale jaki odcień>? Może coś innego?

Edyta0975

Ilość wiadomości: 4
Dodano: 2010-03-22 17:25:18
Witam,
Pani Joasiu mam prośbę o pomoc w dobraniu koloru dodatów myślę o fiolecie ale nie wiem czy to dobry pomysł, może inne propozycje kolorów, jestem otwarta. Chcę też zagospodarować ścianę nad stolikiem i łóżkiem. Bardzo proszę o konkretne rady bo wystrój wnętrz nie jest moją mocną stroną co nie znaczy że z Pani pomocą mi się to nie uda. W mojej galeri są załączone zdjęcia, będę wdzięczna za rady
Podrawiam

joannamichalska

Dodano: 2010-03-22 20:27:09
Witaj SKARBEK,
Napisałas ze chcaialbys zeby sofa byla usatwiona miedzy drzwiami do kuchni a przedpokoju - ja bym usatawila na tej scianie stół a po przeciwnej stronie kuchni sofe.
Bo z tego co napisalas to chcesz postawic stól na przeciwko wejscia do kuchni - a dla mnie to wcale nie blisko od kuchni .
A jaki kolor zostal wybranY do salonu poza bursztynowym blasiem- sliwka wegierka?pole lawendy?
Pytasz na zdjeciach co dołożyc do łazienki proponuje takie koszyczki:
http://www.jysk.pl/210/232/503/1965700/a/catalog
do tego swiecznik
http://www.jysk.pl/210/223/224/1946400/a/catalog.
Pozdrawiam
JMD

skarbek2312

Dodano: 2010-03-23 11:40:02
Podobają mi się te dodatki do łazienki:) A stół by zmieścił się an tej ścianę , musiałabym zmierzyć. A sofę to jak ustawić tyłem do okna bo potem tv gdzie ustawić by dobrze się oglądało?

Kolor to myślałam może o dulux- moulin rouge z tym bursztynowym blaskiem. I tylko nie wiem jaki kolor sofy do tego?

Meble może takie:
http://www.meblewojcik.pl/program/1/
i tutaj tylko komodę bym wzięła i i stół/ krzesła i nie wiem chyba wystarczy- nie chce zagracać pokoju
lub
nową wersje z brw, ale nie ma na ich stronie tych mebli. Ich nazwa to METIS. Spodobała mi się ta komoda z czarnymi drzwiczkami z przodu i po środku szybki. I nie wiem które lepsze. KOLOR( śliwka wallis/ czarny wysoki połysk)

I co?

skarbek2312

Dodano: 2010-03-23 16:54:02
I co z tymi meblami i tym kolorem? Co Pani o tym sądzi? Proszę o radę...

joannamichalska

Dodano: 2010-03-23 22:02:43
Witam,
Kolor Muiln Rouge ok ale zmienilabym Bursztynowy Blask na Pastelowa Orchidee.
Sofe należy ustawic na przeciwko wejscia do kuchni.
Meble wole z pewnoscia Nowa kolekcje Metis BRW jesli chodzi o kolor to z pewnoscia czerń.Śliwka moze gryść sie z Mulin Rouge.
Pozdrawiam
JMD

skarbek2312

Dodano: 2010-03-23 22:19:05
Uuu... hm... to fiolet i śliwka niezbyt dobre połączenie, ale to taki bardzie brąz odcień.. hm.. A jeśli miałabym zmienić kolor fioletu na inny, to jak mógłby być to kolor żeby pasował do reszty?

skarbek2312

Dodano: 2010-03-23 23:22:36
Tak teraz patrze na ten kolor moulin rouge i się przyglądam. Tak naprawdę to on bardziej różowy niż fioletowy;/ Z każdej strony inny odcień.. To może faktycznie wziąć tą śliwkę węgierkę bądź coś w podobnym odcieniu z mocniejszym akcentem. Bo jeszcze wyjdzie mi pokój na różowo hehe..

joannamichalska

Dodano: 2010-03-24 22:47:24
Witaj
Sliwka wegierka wchodzi na scianie bardzo intensywnie- gleboki fiolet.
Jest jeszcze tajemniczy ogród ale on jest bardziej zbliżony do wrzosu.
Proponuje sliwke połączyc z pastelową orchideoą.
Pozdrawiam
JMD

skarbek2312

Dodano: 2010-03-25 09:21:37
Coś na pewno wybiorę z Pani rad. Tylko mam jeszcze jeden kłopot, otóż czy mój parkiet nie zleje się z tymi meblami z brw z tą śliwką;/ ??

joannamichalska

Dodano: 2010-03-25 22:22:18
Witam,
Pani parkiet ma barwe slomkowa tak przynjmniej ze zdjec mozna czytac - takze meble z brw czy to czarne czy te sliwkowe beda kontrastowac.
Pozdrawiam
JMD

skarbek2312

Dodano: 2010-04-02 00:45:24
Czy ja mogłabym Panią prosić o wypowiedź na moje pytanie a mianowicie:

Jak by Pani \"widziała\" mój pokój dzienny/salon??

Liczba pozycji na stronie: