Forum

Inne - Inne
Jak traktować Deccorie??:):)
|
Bella dzięki za zaproszenie na forum ... niestety nie mam czasu by dokładnie wczytać się we wszystkie wypowiedzi , więc napiszę krótko . Mnie nie przeszkadzają galerie o ptaszkach , pieskach , kotkach , starych fotografiach , dzieciach , wnukach , podróżach itd . Tak , wiem miało być o wnętrzach ale skoro szefostwu deccorii to nie przeszkadza to nie rozumiem ludzi (myślę , że w mniejszości), którzy ciągle mają z tego powodu jakieś "ale" . Osobiście nie oglądam galerii , które mnie nie interesują aczkolwiek jest ich niewiele . Nikt nikogo nie trzyma tu na siłę ... Pozdrawiam .************************** Dodam jeszcze , że gdybyśmy mieli sztywno trzymać się reguł i rozmawiać tylko i wyłącznie o wnętrzach to portal ten nie cieszyłby się (tak myślę) aż tak dużą popularnością , nie nawiązałoby się tyle fajnych znajomości baaa przyjaźni , więc .... miłego dnia deccorianie . |
|
po mojemu - kazda galeria jest jakims odzwierciedleniem osobowości tego co ją wystawia. teoretycznie deccoria jest portalem wnętrzarskim (plus ogrody rękodzieła - wiadomo o co chodzi) - i powiedzmy według sztywnych reguł powinno się tu dawac stricte wnętrzarskie galerie. Ale czy musimy byc "sztywniakami" ??? czy skoro to portal wnętrzarski musmi rozmawiac TYLKO o wnętrzach??? musimy TYLKO wnętrza pokazywac??? ... wg mnie jest to nawet niemozliwe... |
|
O ile pamietam,juz kiedys byla dyskusja na tematy:co zamieszczac,gdzie zamieszczac,czy zamieszczac.... i.t.d. Caly problem w tym,ze galerie INNE nie ukazywaly sie na forum.Po wklejeniu w tym dziale...galerie praktycznie nie funkcjonowaly...Jest nas w Deccorii sporo[i cale szczescie} i nie sposob wszystko zauwazyc.Przechodzily bez echa ciekawe tematy,fotki,....nawet tworczosc wlasna. I TU JEST PROBLEM. Zgadzam sie,ze pieski,kotki ,dzieci,wnuki,...powinny byc w tych"innych"...Tylko do kogo to wtedy dotrze ? Sama naleze do osob ,ktore w wiekszosci przedstawiaja tematy wyszukane w internecie.Wbrew pozorom, kosztuje to sporo wysilku...i myslowego i manualnego. Nie potrafie haftowac,malowac,...nie mam pieknych domowych wnetrz...Ale z przyjemnoscia nawiazalam znajomosci z przemilymi osobkami... Nie chcesz,nie ogladaj!! Taka tu trzeba przyjac dewize.Jesli krytykujesz...rob to z klasa ,wyczuciem i zachowaniem podstawowych zasad bon ton....Szanuj innych..beda i Ciebie szanowac.Na ludzi staraj sie spogladac z miloscia,zrozumieniem....poszanowaniem.Chwal,aby zachecic,ale nie przyklaskuj jesli robisz to nieszczerze..Leopiej zamilcz..Sporo mozna jeszcze na ten temat,ale po co..Przeciez my to wszyscy znamy..tylko czesto zapominamy. |
|
dziękuję , że i mnie Bello poprosiłaś o wypowiedź :)))chociaż ja już na ten temat wcześniej się wypowiadałam :))) czytając co napisały dziewczyny aż chce mi się powiedzieć nic dodać nic ująć :) deccoria.pl...dla ludzi z wnętrzem .... wszak nie jest tu napisane portal o wnętrzach li tylko :))) poza tym główną siłą tego portalu ,są właśnie ludzie ,a nie tylko pięknie urządzone przestrzenie :))) mnie do zalogowania się tutaj skłonili właśnie ludzie ...bo inspirować mogłam się bez logowania .... uważam ,że wszystkich nas tutaj dodatkowo wiąże pasja urządzania i dekorowania ...jednym wychodzi to lepiej innym gorzej.... czasem jest to wina gustu czasem sytuacji materialnej ...nie ma co wnikać .... ja myślę żeby każdego potraktować tu z należnym mu szacunkiem a samemu także szacunek się dostanie w zamian :) tutaj można nawiązać wiele przyjażni ,można pomóc tym którzy potrzebują , zobaczyć piękno świata i przyrody ,jego bogactwo i biedę ,podziwiać talenty którymi niektórzy są obdarowani czasem nieziemskie wręcz , podziwiać zdjęcia które zatrzymują piękne chwile z naszego życia , i na których czasem udaje się uchwycić i miłość i przyjażń np między ludżmi i zwierzętami (stadnina Violi np ) i...... mogłabym jeszcze do rana pisać dlaczego jestem tu z Wami :)))) a najfajniejsze jest to ,że to my (KAŻDY Z NAS) decydujemy co nas że tak powiem kręci :)))))))) |
|
Ja juz napisalem, co mysle o tego typu gleriach..., bo chociaz nic do nich nie mam (a tym bardziej do ich autorow i autorek) to nadmiar bywa po prostu niezdrowy. Deccoria - portal dla ludzi z wnetrzem... to nie przypadek - to doslowny opis portalu, jak i gra slowna... i od nas zalezy, na jakim poziomie odczytujemy przeslanie. Faktem jest, ze nie zjawilbym sie tu i nie pozostal na dluuugo, gdyby wnetrza przysloniete zostaly przez mniejsze lub wieksze bzdety - pieski, kotki, badz tez naiwne widoczki. Lubie roznorodnosc, ale... w granicach zdrowego rozsadku, dawce takiej na lekarstwo! :-) |
|
Dziekuje bardzo za wszystkie wpisy i te po jednej i te po drugiej stronie Ja.....w takim razie pozostane przy swojej konwencji prowadzenia strony na deccori-wpisy tylko utwierdziły mnie w tym ,ze moje zdanie nie jest odosobnione:) |
|
Wg. dużym plusem deccorii jest galeria zdjęć. Tworzą ją użytkownicy prywatni i nieraz firmy coś wrzucą. Nawet sporo osób komentuje fotki ! |
|
dla mnie deccoria jest fajnym miejscem, głownie ogladam galerie mieszkań , uważam że kazdy może pokazac to co chce , i każdy ma prawo decydować czy chce to ogladać, wiele osób tylko ogląda nie pisząc nie wstawiając galerii, ja dzieki deccorii zobaczyłam ze brakuje w moim mieszkaniu dodatków, ze wiele rzeczy do siebie nie pasowalo , bazowałam sie na poniektórych waszych galeriach co mi bardzo pomogło, galerie typu pojedyńczych zdjec dodatków , jakis drzew, ogrodów , mnie nie interesują więc ich nie ogladam nie wszyscy mają nowe mieszkania , a tutaj galerie przeważnie wypełniają się nowymi domami , mieszkaniami , i świeżo co wymeblowanymi .. trzeba pamietać ze patrząc na nie ludzie boją się pokazac zwykłe 10 letnie mieszkanie obawiając się negatywnych komentarzy , takie jest moje wrażenie , |
|
Ociągałam się dość długo z wpisaniem czegokolwiek, bo prawdę powiedziawszy na ten temat już wcześniej było dość sporo uwag, i nic się nie zmieniło. Przyznaję się bez bicia, że wcześniej bardzo mnie drażniły galerie nie na temat, bo choć to "portal dla ludzi z wnętrzem", to jednak w jakimś sensie tematyczny. Teraz, po prostu na zasadzie " żyj i daj żyć innym", nie wchodzę, jeśli coś mnie nie interesuje, choć całkiem do tego nie przywykłam. Galerie z netu traktuję dość wybiórczo, jest tylko parę osób, które wyszukują naprawdę ciekawe rzeczy, i tutaj ukłon w stronę Janiny, która ma "nosa"i jeszcze, co bardzo ważne, zawsze podaje dokładnie źródła pochodzenia zdjęć. No i to chyba już wszystko na ten temat. Nie sądzę, by nasza dyskusja cokolwiek tu zmieniła, ale każdy mógł powiedzieć co o tym myśli. Pozdrawiam wszystkie i wszystkich Deccorian:) |
|
Muszę jeszcze dodać, że mimo braku czasu, Deccoria nadal jest dla mnie bardzo ważna, każdego dnia, choćby na moment muszę tu zajrzeć, i zawsze wpadnie w oko, jakaś nowa ciekawa galeria. Pragnę się wytłumaczyć z faktu, że często oceniam galerię nic nie pisząc ( co też było krytykowane), ja sobie po prostu zaznaczam gdzie mam zajrzeć, jak będę miała wolną chwilę, bo pamięć mam dobrą aczkolwiek krótką,hihi. No i teraz to już naprawdę wszystko. |