Forum

Projekty - Ogród
Gres w ogrodzie
|
Witam, mam do Was Kochani pytanie. Czy ktoś z Was układam płytki gresowe w ogrodzie bezpośrednio na gruncie? Ostatnio widziałam mega wizualizację właśnie z takim rozwiązaniem i tak mi się to spodobało, że chciałabym zrobić coś takiego u siebie. Jestem bardzo ciekawa waszych opinii a najbardziej doświadczeń w tym temacie. Pozdrawiam serdecznie! |
|
Oczywiście jest to możliwe. Jest to zarazem praktyczne jak i estetyczne zastosowanie płytek gresowych. Cechuje ich niska nasiąkliwość, więć ciężko je zaplamić oraz łatwo czyścić :P Z tego co pamiętam mój taras został wyłożony płytkami 20mm bez zaprawy klejowej na piasku. Płytki kupowałam z hurtowni Ecinvest :) |
|
Jakiś czas temu szukałem firmy zajmującej się aranżacją ogrodów. Projektowanie ogrodów w Świdnicy jest ciężką sprawą, bo nie ma wielu firm, któe się tym zajmują. Szukałem długo, ale w końcu znalazłem, zespół, który urządził mi najładniejszy ogród na świecie |
|
I tak grunt wypadałoby jakoś ubić, by takie płytki naprawdę dobrze się na nim prezentowały. |
|
Moze i bezposrednio na gruncie ale napewno po odpowiednim przygotowaniu, to jest wyrownaniu, moze delikatnej podsypce i utwardzeniu |