Forum

Projekty - Mieszkanie

Nowe mieszkanie w Warszawie? Od kogo kupić?

kate28

A ja polecam Wilanów - to spokojna i zadbana okolica. Dojazdy do ścisłego centrum nie zajmują dużo czasu, a bieżące sprawy można bez problemu załatwić na miejscu. Mieszkam tutaj i nie narzekam. Ale powiem z własnego doświadczenia, że oprócz dzielnicy spore znaczenie ma też osiedle i to, kto nim zarządza. Ja mieszkam na Oś. Aura Park, naszym zarządcą jest pracownik firmy LemmonHouse. To osoba, która dostępna jest i na miejscu i telefonicznie, możemy jej zgłaszać wszelkie awarie, czy inne problemy, poza tym dba o jakość osiedla - jest czysto, schludnie i bezpiecznie.

kapi5

Myślę, że wielu z was inwestycja Grupo Lar Bliski Tarchomin przypadnie do gustu. Mieszkania znajdują się bowiem przy ul. Kowalczyka 1 w Warszawie. Jest to bardzo dobra oferta, ponieważ ceny są atrakcyjne. Nieopodal znajduje się Białołęcki Ośrodek Sportu i Boisko Orlik. Naprawdę super sprawa!

Demolka

W Wawrze buduje się piękne osiedle Miasteczko Wawer myślę, że bedzie bardzo duże zainteresowanie nowych lokatorów, miejscówka jest świetna, mieszkania z widokiem na las, spokojna okolica i bardzo dobre polaczenie do centrum

syla5

Sprawdźcie sobie inwestycje Bliskie Bemowo w Warszawie. Znajduje się przy Powstańców Śląskich 58A. W okolicy są skwery i ścieżki rowerowe. Lokalizacja jest bardzo dobra. Osiedle znajduje się 7 min. do planowanej stacji metra.

Sylwii10

Mnie od dłuższego czasu chodzi po głowie Wilanów i Osiedle Brzozowy Zakątek od Polnord. Córka niedługo pójdzie do szkoły, a z tego co wiem, w pobliżu tej inwestycji znajduje się zarówno szkoła, jak i przedszkole. Poza tym także i do sklepów czy też przychodni zdrowia można dotrzeć stamtąd bardzo szybko. Ponadto ceny mieszkań w tym przypadku moim zdaniem są bardzo fajne, bo dwa pokoje można kupić już od 6,6 tysiąca złotych. Generalnie jak do tej pory jest to jedna z fajniejszych ofert, takich wiecie typowo dla rodzin z dziećmi, jakie znalazłam.

ManieQ1

No faktycznie jeśli chodzi o szkołę to na Ledóchowskiej jest SP358 . Ja tez myślę o kupnie mieszkania tam ze względu na bliskość szkoły. Ponadto Wilanów to fajna dzielnica. Dojazd do centrum jest dobry w pobliżu Brzozowego Zakątka sa przystanki. Autem też łatwo się przemieścić. Plusem jest to, że jest tam zacisznie, spokojnie, dużo zieleni więc jest gdzie chodzić z dziećmi. Cena 6700 za metr jest ok jak na Warszawę.

wroska

@Sylwii10 , tak to prawda, w Wilanowie jest szkoła i przedszkole, powstaje nawet drugie centrum handlowe, niedługo też będzie nowa trasa tramwajowa, więc dzielnica naprawdę fajna. Jest w ogóle dużo zieleni, parków i placów dla dzieci ,zupełnie inaczej niz w centrum. Faktycznie ostatnio jest dość dużo nowych inwestycji od deweloperów, sprawdź sobie wszystkie oferty by mieć porównanie. Dobrze byłoby też zwrócić się do Eugeniusza Jaworskiego, agenta który świetnie zna się na tamtejszym rynku nieruchomości. Jeśli nie znasz się za bardzo na tych sprawach to lepiej mieć przy sobie jakiegoś specjalistę, który doradzi co i jak

sanne

Na pewno warto kupić mieszkanie od dewelopera. Rynek pierwotny jest korzystniejszy nie tylko finansowo, ale i ogólnie w kwestii wygody i własnego widzimisię. Najlepiej poszukać czegoś w centrum albo blisko centrum :) W internecie można znaleźć fajne http://zlotachmielna.pl/inwestycja/ jest miastem, które się ciągle rozwija i co chwilę albo się widzi, albo się słyszy o nowych inwestycjach ;)

pixemin

Nigdy w życiu nie kupił bym mieszkania od dewelopira - mieszkanie to klitki 2x2, bloki budowane jeden przy drugim, że sąsiedzi mogą zaglądać sobie w okna, ściany cienkie jak karton, paskudne strzeżone osiedla.... a tfu.

gonja

Moim zdaniem Grochów świetna lokalizacja i bardzo fajne mieszkania sprzedaje Inwestplan.Budynki wyposażone są w podziemny garaż i komórki lokatorskie. I to wyróżnia ich od innych deweloperów..

nerika

To jak się mieszka zależy w duże mierze od tego kto i jak zarządza osiedlem. U nas te funkcję sprawuje firma per modum i robią to naprawdę dobrze. Myślę że nie ma dla nich rzeczy niemożliwych ale wolę nie sprawdzać.

predatrix

Chociażby możesz sprawdzić dewelopera Mazovia Development i ich inwestycję na Promiennej w Markach. Mają mieszkania z różnym metrażem, mniejsze-większe, cena też jest ok. Okolica raczej spokojna no i zielona. Zawsze możesz zrobić sobie wycieczke w tamte rejony i sprawdzić, czy Ci odpowiada ;-)

billy

no to ja tak jak @wroska korzystałam z usług tego samego pośrednika pana Eugeniusza Jaworskiego :D Naprawdę dużo mi pomógł, bo widzicie myślałam że się znam na nieruchomościach, ale jak doszło co do czego to okazałam się zielona. Bardzo łatwo byłoby mnie oszukać :/ Też cieszę się, że miałam wsparcie specjalisty. Dodam jeszcze, że pan Jaworski działa kompleksowo to znaczy jeśli np. jesteście spoza Warszawy to pomoże Wam w przygotowaniu mieszkania do wprowadzenia czy w przeprowadzce - bardzo fajna sprawa :) Zostawię Wam namiar w razie w 603 195 624. Można go też znaleźć w biurze na Klimczaka

Magda787

Cześć, ja właśnie też powoli przymierzam się do zakupu własnego mieszkania. Na razie rozglądam się po różnych ofertach. Zainteresowały mnie te apartamenty - https://lokum-deweloper.pl/. Czy ktoś z Was może mieszka w mieszkaniu od tego dewelopera i jest w stanie mi powiedzieć czy warto? Bo ich oferta wygląda naprawdę ciekawie.

Demolka

Ja lubię nasze mieszkanko jest tanie w trzymaniu i bardzo słoneczne. Dom to zupełnie inna kategoria wydatków, i w obecnej chwili nie chciałabym mieć domu, bo to są potężne koszta w utrzymaniu i prowadzeniu. Mieszkanie kupilismy na nowym osiedlu Miasteczko Wawer, dom wyszedl by nas 2x wiecej jak sie wszystko podliczy a mieszkanie jest w miescie blisko centrum tez blisko zieleni bo sa jest z widokiem na las

gamma28

Ja bym się tak nie zniechęcała do mieszkania pod Warszawą. Wiadomo, że kawałek trzeba dojechać, ale wydaje mi się, że to nie jest aż taki problem tym bardziej, że różnica cen w porównaniu do ofert z centrum wawy jest ogromna. Sama kiedyś w ten sposób myślałam, ale jednak właśnie te ceny sprowadziły mnie na ziemię i kupiłam mieszkanie na osiedlu Dom Marzeń w Piasecznie. Nie wydaje mi się, że to była zła inwestycja. Polecam ;)

propek123

Bierzemy z żoną kilka opcji pod uwagę jeśli chodzi o zakup mieszkania. Taką najnowszą jaką znaleźliśmy jest Willa Międzylesie – willa-miedzylesie.pl. Mieszkanie na parterze z ogródkiem 150 m2 do tego wielki taras 20 m2 – w takich okolicznościach by się na pewno źle nie mieszkało ;)

SzyrekJanina
GrazynkaMalinka napisał:

Dokładnie. Też polecam Wilanów :)

To miejsce idealne, po tym jak tak wiele osób je polecało, właśnie tamtejszą inwestycję wybrałam. Projekt Wilani prezentuje się bardzo obiecująco! Nie mogę się doczekać odbioru kluczy!

maximm

Moim zdaniem jak nie znasz miasta albo nie wiesz dokładnie jakie mieszkanie wybrać to lepiej zwrócić się do Pani Joanny Lebiedź, świetnej agentki nieruchomości która doskonale zna warszawski rynek i potrafi doradzić i wyszukać prawdziwe perełki

Reniabezhenia

O widzisz dobrze wiedzieć, że ktoś też interesuje się tą inwestycją polnordu. Ja myślę o mieszkaniu z ogródkiem na parterze pierwszego budynku. Wydaje się być w porzadku pod wynajem młodym małżeństwom, które nie maja jeszcze dzieci i nie stać ich żeby mieszkać na swoim, parom. Chcę ulokować pieniądze w nieruchomość…

Odpowiedz w temacie

Edytuj wypowiedź

Wstaw zdjęcie

Zgłoś nadużycie

Informacja

To okno zamknie się automatycznie za 3 sekundy.

Usuń post

Czy na pewno chcesz usunąć ten post? Tej operacji nie można cofnąć.
REKLAMA

Wyłącz to powiadomienie

Nie będziesz już więcej otrzymywać powiadomień do tego zdarzenia.
Państwa przeglądarka jest nieaktualna. Aby zapewnić większe bezpieczeństwo, wygodę i komfort użytkowania w tej witrynie, proszę zaktualizować swoją przeglądarkę.
Polub nas, aby otrzymywać niezliczone pomysły wprost na swoją tablicę!

Edycja zdjęcia

Obróć

Informacja

Zaloguj się

Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać najciekawsze artykuły oraz inspiracje z serwisu Deccoria.pl

Powiadomienia

Informacja