Forum

Projekty - Wizualizacje
Programy do projektowania wnętrz
|
Czyli zgodnie polecamy IntelliCada :) Pozdrówka. |
|
Do rysunków technicznych jak najbardziej ;-) Chyba że kogoś stać na ACAD'a ;-) Do wizualizacji projektu WNĘTRZ polecam ARCON'a Tani , ladne wizualizacje i chyba nic tak nie przekona klienta do realizacji projektu jak dobre wizualizacjie ;-) Zwlaszcza faceta ;-) W zyciu nie wymyslilbym takich rozwiazan w mieszkaniu gdybym nie stworzyl wizualizacji ;-) ARCON ma jeszcze jedna zalete Mozliwy spacer w czasie rzeczywistym po zaprojektowanym wnetrzu ;-) Inne programy genruja renderingi jedynie wybranych i ustalonych scen Rozróżnimy 2 rodzaje programów - 1.do projektów technicznych - ACAD, Intelicad, ARCHICAD 2.do wizualizacji projektów wnetrz - ARCON, PRO 1000, 3Dmax I tak w moich odczuciach Ad.1 pierwsze miejsce ACAD (TANI odpowiednik INTELICAD tez jest calkiem oki ;-) ARCHICAD - łaczy oba rodzaje lecz nie zapewnia wirtualnej podróży w czasie rzeczywistym oraz jest dosyć skomplikowany Ad.2 Znam i polecam ARCON Po poziomie wizualizacji na stronie PRO 1000 osobiscie wole ARCON'a ;-) 3Dmax jest tu za drogi i zwyczajnie za trudny na początek ;-) |
|
weź pobierz sobie dema, porównaj i sama oceń co który program wydaje się lepszy. Wady i zalety można wymieniać i wymieniać, ale to Ci nic nie pomoże. Ważne żeby się w nim łatwo i dobrze pracowało, w końcu to ma być pomoc :) Pozdrówka... |
|
Ratunku Arcon do wizualizacji to raczej drobna pomyłka. O pro 10o..... trudno sie wypowiadać jak mówimy o czymś technicznym . Ja wolę intuicyjność w rysowaniu kompatybilność z wieloma programami i brak ograniczeń. Te warunki daje mi jedynie ArchiCAD i w zestawieniu z Artlantisem jest nie do pobicia w szybkości i precyzji a od kiedy kupiłem ArchiCAD-a za 6900 no naprawde dochodzę do wniosku że to świetne rozwiązanie. intelicad jako to tanie rozwiązanie szybko pokazuje że ma sporo ograniczeń i tak faktycznie ja już z niego zrezygnowałem dramat w pracowaniu na nim i w nauce. |
|
moze i ARCON to pomylka. Wejdz na http://deccoria.pl/galeria,id,3098 Wizualizacje ARCONIE Wydaje mi sie ze sa calkiem niezle ;-) |
|
Własnie zastanawiam sie nad programem, jestem coraz blizej zakupu archicada ale nigdy w nim nie pracowałam , czy bez kursu sama sobie poradzę bo program kosztuje kilka tysiecy, kurs 3-stopniwy znowu trzy tysiace, jak jest z bibliotekami czy wszystko trzeba sciagac z internetu, w firmach oferujących meble raczej widzę bibliteki w arconie i autocadzie czy te drugie mozna wykorzystać w archicadzie moze znajdzie sie ktoś miły kto mi doradzi? |
|
Czy poradzisz sobie sama bez kursu, tego nie wiem. Zależy ile masz doświadczenia z takimi programami. Jeśli to ma być pierwsza zabawa to może być ciężko. Widziałem że kolega polecał Ci archicada + Cinema4d, a wziął pod uwagę cene Cinema4D? ;) Przypuszczam że cena wacha się w okolicy 3dsmaxa. Pobierz demka i oceń :D Nie ma co polecać, każdy będzie mówił coś innego. Pozdrawiam |
|
Co wy polecacie na Boga, ARCON? Ktoś tam wcześniej pokazał link do wizualizacji w tym zrobionych i jeszcze mówi że całkiem nieźle..... Radzę sprawdzić w Google wizualizacje polskich firm z czołówki. A następnie powrócić do tego linku z paszkwilami ArCona :D |
|
Wiesz, wizualizacja wizualizacji nierówna. |
|
Hej, My pracujemy na Cad Dekorze bo akurat specjalizujemy się w płytkach i łazienkach. Program nie jest strasznie drogi i da się go od podstaw nauczyć. Ma dużo wspólnych cech z resztą rodziny Cadów. Fajni ludzie - szkolenie np. w Poznaniu, można się rozwijac w dowolną stronę projektowania. Nasze proste wizualizacje mozna pooglądać na naszej www.euroceramika.pl . pozdrawiam |
|
Dzięki, dostałam z Poznania demo Cad dekora nie jest taki trudny i na niego sie zdecyduję, szybko sie go nauczę i nie jest aż taki strasznie drogi. Pozdrawiam Kasia |
|
sluszny wybor:) pro100 to porazka...pozdrawiam |
|
Tutaj znajduje sie lista bezplatnych http://www.kolorymeksyku.pl/blog/program-projektowanie-lazienek/. |
|
dlaczego od razu niegoscinny ? :) |
|
Korzystałem tylko z pro100 i byłem zadowolony, ale zdaje się, że mój poziom projketowania też nie jest najwyższy :) a w poszukiwaniu łatwiejszych programów trafiłem na to - szafę można wygrać i nawet nie trzeba miec specjalnych zdolności ;) |
|
Witam Z tego co czytam to nikt z polecajacych nie mial stycznosci z archicadem. Zajmuje sie projektowaniem wnetrz od 6 lat. z poczatku pracowalem na autocadzie, pozniej na arconie + intelicad, od 3 lat projektuje w Archicadzie. I MOGE Z CZYTYM SUMIENIEM polecic ten program, nie tylko do wnetrz. W połaczeniu z cinema, art lantisem czy wrecz z modelem renderujacym wbudowanym w archicada jest najlepszym narzedziem do projektowania wnetrz i nie tylko. U nas w pracowni powstaja projekty od podstaw najpierw koncepcja, pozniej budowlanka a na koncu wnetrza wraz z rysunkami technicznymi. Wszystko na jednym pliku. Obsluga bardzo intuicyjna. Ja w ciagu 1 tyg przyuczałem w firmie ludzi ktorzy tylko mieli male pojecie o kresleniu na komputerze. Co do wizualizacji proponuje wpisac w googlach grafika vray i bedzie wszystko wiadomo :) |
|
Ja pracuję na CAD-Kuchnia. Nie jest idealny ale moim zdaniem dużo lepszy i dokładniejszy niż PRO100. CAD-Kuchnia z dodatkiem edytora szafek własnych to już byłaby bajka , ale na razie muszę się obejść. |
|
Czy ktoś wie w jakim programie aranżacje wnętrz robi firma Wamhouse?? www.wamhouse.com |
|
rep003 - Wygląda mi na 3dsmax +Vray. Szczególnie po clay renderingu. Ale mogę się mylić. Pozdrawiam |
|
Chodzi mi w szczególności o zdjęcia w galeri http://www.wamhouse.com/?st na których pokazane jest całe mieszkanie w rzucie izometrycznym ze ścianami poucinanymi do połowy. Możliwe że to 3dsmax ale w nim to strasznie dużo roboty i chyba pracownie projektujące wnętrza muszą mieć program w którym można zrobić to dużo szybciej:> |