Forum

Wnętrza - Łazienka

bardzo malutka łazienka

aantek
aantek napisał:

Witam. W moim mieszkaniu urządzenie łazienki było najtrudniejsze. Pisałem na forach, pytałem ludzi w kwestii stelaża podtynkowego. Chciałem kupić taki aby już nigdy więcej nie musieć zrywać płytek w łazience. Ludzie najczęściej polecali Gebarit i taki właśnie zamontowałem. Czy ktoś ma podobne doświadczenia? Czy u Was geberit też się sprawuje dobrze na dłużą metę? Pozdrawiam.

tomasign

Witam, Chciałbym poznać Państwa opinię o nowym produkcie na naszym rynku, a jest to beton barwiony na bazie żywicy epoksydowej o szerokiej gamie kolorystycznej. Chodzi nam tutaj o poziom zainteresowanie takim rozwiązaniem. Surowy wygląd, ale ciepły w dotyku http://tomasign.com.pl/galery.html Chętnie też odpowiem na wasze pytania :) ! Paweł www.tomasign.com.pl tomasign@tomasign.com.pl

bynioo20

Ja polecam stronkę http://sklep.emimart.pl/ mają ogromną ofertę mebli łazienkowych w rożnych rozmiarach na pewno coś dla siebie znajdziecie.

1agaaga

Witam poczytałam sobie troszkę i wiecie co generalnie brakuje mi tutaj jednego jak mozna radzic kiedy nie ma planu ? Bardzo to dla mnie skomplikowane . Myślę że gdyby autor kazdego zapytania narysował choć molutki plan było by duuużo prościej . A tak dla ciekawości wiecie że każda łazienka - oprócz oczywiście pokoju kompielowego ma jedno i tylko jedno prawidlowe usytuowanie wszystkich elementów - może i to was poruszy ale naprawde tak jest -najważniejsze by w tym wszystkim nie zapomniec o ergonomii Ja mam łazienkę 4m kwadratowe maciupeństwo ale udało mi się mieć w niej i wanne i 2 umywalki ,pralkę dużą szafe gospodarczą i konsole pod którą jest jeszcze kosz na pranie .Pozdrawiam serdecznie Aga

rzymparyztokio1

całkiem sensownym rozwiązaniem w wypadku niewielkiej przestrzeni jest takie zagospodarowanie przestrzeni, które umożliwia przede wszystkim oszczędność metrów kwadratowych. przykładem może być wybór takiej wanny, która pozwala na instalację parawanu, można o tym poczytać http://www.uroczewnetrza.pl/a-9672-parawany-nawannowe-podwojna-przyjemnosc.html

Korcz

Jeśli łazienka jest mała ale w kształcie kwadratu to jeszcze pół biedy. Ale kiedy w łazience są jakieś kanty czy zagłębienia to jest duży problem. Zawsze można zrezygnować z wanny czy brodzika i zamiast tego wbudowac system odpływowy z prysznica w podłogę robią mały stopień, aby woda nie rozlewała się po całej powierzchni łazienki. Do ściany można przymocować podnoszone krzesełko i tym samym zaoszczędzić sporo miejsca.

rzymparyztokio1
Korcz napisał:

Jeśli łazienka jest mała ale w kształcie kwadratu to jeszcze pół biedy. Ale kiedy w łazience są jakieś kanty czy zagłębienia to jest duży problem. Zawsze można zrezygnować z wanny czy brodzika i zamiast tego wbudowac system odpływowy z prysznica w podłogę robią mały stopień, aby woda nie rozlewała się po całej powierzchni łazienki. Do ściany można przymocować podnoszone krzesełko i tym samym zaoszczędzić sporo miejsca.

trzeba rzeczywiście śledzić najświeższe informacje odnośnie rozwiązań. które można zastosować, żeby zaoszczędzić kilka dodatkowych metrów kwadratowych i nie jest to wbrew pozorom trudne, zawsze można zastosować się do porad oferowanych przez poszczególne sklepy interenetowe

EwciaKot

Specjaliści E-inclusive są zawsze w stanie na wszystko zaradzić - przekonajcie się o tym sami. Mi pomogli odpowiednio wyremontować malutką łazienkę. Wizualnie stała się ona teraz o wiele większa. Doradzili mi fajną wannę asymetryczną, www.e-inclusive.pl.

dekoratorkropek

Do małej łazienki przede wszystkim zero mebli i duże lustro na jednej ze ścian. To jest jedyne wyjście na optyczne powiększenie www.e-inclusive.pl.

Anna_Mucha

W małej łazience dobrym rozwiązaniem jest prysznic. Ja zawsze korzystam ze sprawdzonego producenta- firmy SANPLAST. Mają oni dobre produkty, jednak za przystępną cenę! Polecam

Modnisia

W dzisiejszych czasach i coraz większej świadomości, warto zastanowić się nad zamontowaniem biobidetu, czyli urządzenia montowanego na miskę WC. Takie rozwiązanie gwarantuje nie tylko komfort i idealną higienę intymną, ale też powoduje że papier toaletowy będzie używany tylko do zebrania nadmiaru wody po umyciu tylnych części ciała (chyba że użyje się funkcji suszenia... wtedy rolki możemy oddać sąsiadom :-)

PuppyGirl

Zobacz na rozwiązanie tutaj: http://n-design.pl/#/pl/galeria/matamorfoza_%C5%82azienki_6m2?p=1158 - mikroskopijna łazienka zmieniona nie do poznania. Odrobina wyobraźni i wszystko wygląda inaczej :) Chociaż w tym przypadku dużą rolę odgrywała ręka specjalisty od aranżacji.

rzymparyztokio1

Konsultacje u specjalistów to rzeczywiście dobre rozwiązanie. Najlepiej zamówić projekt u architekta wnętrz, no i dla zmniejszenia kosztów jak najbardziej pokusić się o alternatywę w postaci usługi dodatkowej przez zakupem wyposażenia i glazury, taka możliwość o czym wielokrotnie już tu pisano jest w ofercie sklepów internetowych takich jak lazienkaplus chociażby. Nie mam pewności czy taka usługa zaspokoi wymagania każdego, nawet najbardziej wymagającego pasjonatę dobrych wnętrz, na pewno warto spróbować, każda rada rozjaśnia umysł.

andziks

Nawet pod najmniejszą łazienkę można dobrać gotowe rozwiązania. Przykład? Zobaczcie - http://www.e-inclusive.pl/Meble-%C5%82azienkowe/Meble-%C5%82azienkowe.html Wszystko jest kwestią chęci i zainteresowania.

PicaPica

W takiej małej łazience sprawdza się malutka kabina. Ja znalazłam bardzo zgrabną i niedrogą w ofercie Sanplastu, polecam poszukać!

kejsi

no może i mała łazienka to przekleństwo, ale też można ją w fajny sposób urządzić. Tylko trzeba mieć na to jakiś pomysł, można poszukać, poszperać w necie, podpatrzeć co i jak zrobić, żeby było dobrze wszystko urządzone. Ja najczęściej jak chcę coś zmienić u siebie w domu to zaglądam na stronę firmy n-design, bo tam można znaleźć wiele fajnych aranżacji.

megalazienki
akinka napisał:

Hejka. jestem właśnie w trakcie remontu. Chce zrobić łazienke w której ma zmieścić się wszystko (nie ma to jak pyćkie mieszkanka), ale nie mam koncepcji co do wykończenia jej. Mam brodzik w rogu, po drugiej stronie WC a między nimi pralkę i miejsce na umywalke. Poradźcie czym wykończyć ściany - czy malować czy panelami plastikowymi wyłożyć. Ja lubie asceze - chce mieć wszystko ale schowane. Pomóżcie

Najlepiej było by wykonać projekt łazienki z dokładnymi wymiarami wtedy widać dokładnie, gdzie ile miejsca w łazience zostaje Poniżej darmowe programy, w których samemu można poustawiać sobie łazienkę: http://www.dobreprogramy.pl/Light-Decor-Paradyz,Program,Windows,12172.html http://www.roca.pl/dibanet :)

kate_ku

małe łazienki to niestety zmora większości z nas ...dlatego polecam do przeczytania rewelacyjny http://www.krolestwolazienek.pl/ekspert-radzi/wygodna-mala-lazienka, żeby były bardzo praktyczne :). Z pewnością rady eksperta mogą pomóc

bureczek

Bardzo fajny ten portal z łazienkami. Wiele ciekawych informacji i fajne inspiracje :)

LEDaTEC

Wszystkich, którzy planują zmianę oświetlenia swoich czterech kątów, zapraszam na facebookowy profil firmy LEDaTEC - tylko tam dowiecie się, jak uzyskać 25-procentową zniżkę na wszystkie oprawy: www.facebook.com/LEDaTEC

Odpowiedz w temacie

bardzo malutka łazienka

Edytuj wypowiedź

bardzo malutka łazienka

Wstaw zdjęcie

Zgłoś nadużycie

Informacja

To okno zamknie się automatycznie za 3 sekundy.

Usuń post

Czy na pewno chcesz usunąć ten post? Tej operacji nie można cofnąć.
REKLAMA

Wyłącz to powiadomienie

Nie będziesz już więcej otrzymywać powiadomień do tego zdarzenia.
Państwa przeglądarka jest nieaktualna. Aby zapewnić większe bezpieczeństwo, wygodę i komfort użytkowania w tej witrynie, proszę zaktualizować swoją przeglądarkę.
Polub nas, aby otrzymywać niezliczone pomysły wprost na swoją tablicę!

Edycja zdjęcia

Obróć

Informacja

Zaloguj się

Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać najciekawsze artykuły oraz inspiracje z serwisu Deccoria.pl

Powiadomienia

Informacja