Forum

Wnętrza - Łazienka
Czym można obudować półokrągłą wannę?
|
Witam, moim głównym pytaniem jest to jakie są rozwiązania w obudowaniu wanny z zaokrągloną częścią? W łazience będziemy mieli wannę Riho Dorado Zobacz zdjęcie: http://nokautimg1.pl/p/8b/dd/8bddf8b567479ee0659e8f951e743250500x500.jpg oraz płytki Ceramistic Onyx Beige Zobacz zdjęcie: http://plytki24.pl/images/uploads/cerm_GL-75.jpg |
|
Ja mam w domu normalnie okafelkowaną, całkiem ładnie to wygląda:) |
|
Tylko tu pytanie: w jaki sposób? Te same płytki co w całej łazience przycięte na pionowe prostokąty? |
|
albo na calosc ( aby nie wygladalo to dziwnie ) albo tylko na czesc polokragla nalezy polozyc jak sama mowisz plytke pocieta na paski aby udalo sie wyprowadzic krzywizne. Plytke najlepiej nalezaloby pociac wodą ale w ostatecznosci pila z wodnym chlodzeniem tez wystarczy. |
|
Jeżeli posiadasz odpowiednią do tego celu wannę to nie ma żadnych przeciwwskazań do obudowy wanny. Polecam www.e-inclusive.pl firmy E-inclusive. Solidna marka. |
|
zamiast ciąć płytki w paseczki, lepszą opcją będzie wkomponowanie tam mozaiki, oczywiście w całym pomieszczeniu też dobrze dorzucić coś mozaikowego, żeby stworzyć jakiś sens temu wszystkiemu :) |
|
Do tego jakieś fajne www.e-inclusive.pl i łazienka będzie wyglądała jak z bajki! Powodzenia! |
|
Ja osobiście nie rozumiem, po co zabudowywać łazienkę. Po co psuć jej piękno? Może lepiej zdecydować się na jakaś asymetryczną www.e-inclusive.pl? |
|
Też myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie mozaika, jest ich teraz mnóstwo na rynku, a mozaika wygląda szczególnie ładnie właśnie na obłościach i zaokrągleniach, możesz dobrać ją tak żeby ładnie grała z resztą płytek. Mój brat wykończył właśnie w ten sposób wnęki-półki nad wanną i zgrywa się to z resztą bardzo dobrze. Kafelki duże pocięte na paski nie będą wyglądać tak estetycznie przez niefabryczne krawędzie. |
|
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi :) wybraliśmy mozaikę. |
|
Mozajka to super sprawa!! |
|
Szkoda że jednak nie zdecydowaliście się na płytki. Ale wierze ze teraz też bardzo Wam się podoba takie rozwiązanie. jeżeli możesz to wstaw zdjęcia:) |