Forum

Wnętrza - Łazienka
Farba do malowania glazury
|
Kupiłam mieszkanie i w łazience jest fatalna glazura (rodem z rzeźnika z PRLu), długo jeszcze nie będzie mnie stać na jej wymianę, czytałam w necie, że można ja pomalować, tylko nigdzie nie piszą jaka to farba i firma. Może ktoś z WAS wie. Pomóżcie |
|
Polecam farbę olejną, kryje na dwa razy, najlepiej białą, na pół roku wystarczy. malować wałkiem łącznie z fugami. Testowałem |
|
Witam, jest na rynku farba DIAMONDHARD 8-1500 firmy Majic. Oprócz aluminium, drewna, szkła, można nią malować również płytki ceramiczne. Pozdrawiam |
|
Honia napisał:
Kupiłam mieszkanie i w łazience jest fatalna glazura (rodem z rzeźnika z PRLu), długo jeszcze nie będzie mnie stać na jej wymianę, czytałam w necie, że można ja pomalować, tylko nigdzie nie piszą jaka to farba i firma. Może ktoś z WAS wie. Pomóżcie Witaj a ja słyszałam .. o jakiejś technice "natryskowej" co podobno super wychodzi i jest na OK. Ale może jutro się podpytam to zostawie Ci wiadomość ale przemyśl a może jednak będziesz mogła ją zmienić , chyba to byłoby naj.. |
|
Sigma Coatings w swojej ofercie ma spotko farby do glazury więc spróbuj pomalować tym, na pewno wyjdzie lepiej niż wymiana całości. |