Forum

Wnętrza - Sypialnia
Fototapeta do sypalni
|
Witam pięknie, co sądzicie o przyklejeniu takiej fototapety http://sklep.foteks.pl/fototapety-6-Bestsellery-wf1688-Teczowy-portret-dziewczyny.html na przeciwko łóżka, by rozpalić zmysły i podkręcić atmosferę w sypialni? Chcę zrobic taką małą niespodziankę mojej żonie. |
|
Fajna, ale pewnie jest szansa, by znaleźć trochę tańsze. |
|
Średnio mi się ten pomysł podoba;) |
|
Moim zdaniem takie panele 3D w sypialni to lekka przesada i tutaj w zupełności wystarczy ciekawy motyw fototapety nad łóżkiem czy całą ścianą,bez dodatkowych urozmaiceń. www.BellaStoria.pl |
|
fototapeta ciekawa, ale nie jestem pewna, czy taka fototapeta rozpali zmysły kobiety. Poszukałabym czegoś ciekawszego. Duzy wybór i fajną jakość ma FotoDruk.pl |
|
Fototapety są ok, ale muszą tworzyć klimat w sypialni, panele 3D są fajne do większej sypialni. |
|
Nawet nie jest zła taki trochę Andy Warhol jednak nie wiem czy akurat jakaś inna kobieta na ścianie nawet w wydaniu artystycznym rozpali te zmysły w Twojej żonie. Może poszukaj czegoś bardzo minimalistycznego ale jednocześnie sensualnego. Coś co mówi wszystko ale nie wprost. Spróbuj może w www.fototapety-sangraf.pl tam jest spory wybór. Ja mam w sypialni akurat czarno-biały kadr z teledysku Depeche Mode no i działa na zmysły ;) |
|
Jak dla mnie nie ma szału, zbyt jaskrawa, krzykliwa i mało romantyczna. Nie jestem zwolenniczką tapet:) |
|
Najlepiej chyba skorzystać z własnego zdjęcia, a nie z gotowej propozycji. W Internecie znajduje się wiele kreatorów, poniżej znajdziesz jeden, w którym tworzyć można naprawdę duże rozmiary fototapet: http://deeco.eu/category/fototapety-fototapety-xl |
|
Ja ponawiam pytanie czy aby na pewno fototoapeta to dobre rozwiązanie jako dekoracja ścian w sypialni,czasem na siłę wcale nie trzeba niczego zmieniać,wystarczy tylko dać ładny,jasny kolor oraz ciekawe meble z dekoracjami aby wszystko do siebie idealnie pasowało. BellaStoria.pl |
|
Jak szukałam fototapety do pokoju dziecięcego natrafiłam w Bimago na sliczne fototapety z krajobrazami, motywami zwierzęcymi czy naturą. Moim zdaniem coś takiego do sypialni by pasowała (www.bimago.pl ) |
|
I na jaki wzór ostatecznie padło? Bo jeżeli zwierzęcy to też musi być on odpowiedni do koloru mebli czy łóżka,pamiętajmy o tym.Z tych fajnych i ciekawych dekoracji zwróć uwagę również na stylowa i ciepłą pościel,którą znajdziesz na BellaStoria.pl |
|
Fajne wzory na ścianę widziałem tutaj http://art-newmedia.com/blog/wzory-na-sciane/ obecnie jestem na etapie przeglądania bo remont planujemy dopiero na wiosnę... |
|
W takim razie myślę, że powinniście zajrzeć jeszcze do sklepu internnetowego SW-Decore ( swdecore.pl) ponieważ mają naprawdę szeroki wybór wysokiej jakości fofotapet wykonanych na fizelinie (która maskuje drobne niedoskonałości na ścianie), a dodatkowo jest drukowana w rozdzielczości FullHD (aż 600 dpi). Nam bardzo podobają się motywy miast w tym główine Rzymu. W sypialni powinna wyglądać naprawdę fajnie :) |
|
Ja wiem klimat ogólnie w domu jest bardzo ważny, ja jak urządzałam swój dom dużo fajnych inspiracji znalazłam w: inbook.pl/projektowanie-wnetrz-lofty-mieszkanie-i-praca-san-martin-macarena jedna z najlepszych propozycji z insiracjami. |
|
My sobie z mężem kupiliśmy taką ciemną fototapetę z nowoczesną grafiką bo chceliśmy koniecznie urządzić sypialnię w stylu nowoczesnym. Mamy ją za łóżkiem na całej ścianie, jest ciemna, prawie czarna dlatego resztę ścian pomalowaliśmy na neutralny biały kolor z kremowym pigmentem Ziarno Sezamu który znaleźliśmy w kolekcji kolorów świata duluxa. Ramę łóżka mamy metalową tak żeby style pasowała :) |
|
Moim zdaniem warto, ponieważ fototapeta zapewni nam również fajną i ciekawą dekorację ścian w każdym pokoju. Na plus na pewno ich cena, są nie drogie i spełnią swoje zadanie.
HomeRoyal.com.pl
|
|
W salonie mamy fototapetę, ale w sypialni nie zdecydowaliśmy się na takie rozwiązanie. Jedna sypialnia to zupełnie co innego, no chyba, że jest mega duża. Mamy normalnie pomalowane ściany, a przy łóżku powiesiliśmy śliczny, duży obraz, który wyszperałam w jagodowymkocie. Tak swoją drogą możecie zerknąć, maja spory wybor. |
|
Fototapety są dobry rozwiązaniem, ktore podkreśla charakter wnętrza, chociaż tez nie warto przesadzać z oryginalnością, żeby taka dekoracja nie znudziła nam się po kilku tygodniach czy miesiącach. Ja bym wybrała może mniej krzykliwy i oryginalny motyw, ale taki, który będzie pasował do naszej wizji pokoju przez przynajmniej kilka lat. I sposoba się wszystkim lokatorom - takie niespodzianki czasami nie są najlepszym prezentem :D |
|
W sypialni najlepiej użyć stowanowanych wzorów i kolorów, chociaż znam takich, którym czerwień w sypialni nie przeszkadza.... ale to są wyjątki.Meble te według mnie powinny byc miękkie , tapicerowane - po prostu przytulne. M?ozena użyć np. ławek tapicerowanych do podkreślenia charakteru wnętrza. Jest to dobry soltier i do tego proaktyczny. Osbiście mogę polecić sprawdza się. Pozdrawiam Aneta https://4home-store.pl/pl/c/Lawki-do-przedpokoju%2C-salonu%2C-sypialni/117
|