Forum

Wnętrza - Pokój dziecięcy
Haftowane misie
|
WĄTEK ZAMKNIĘTY :) Witajcie kochani :) Dziś zwracam się do Was z pytaniem... Otóż jak wiecie wykańczam urządzanie pokoiku dla synka, który niedługo przyjdzie na świat i wszystko byłoby fajnie gdybym nie stanęła pod znakiem zapytania co dalej? Zastanawiałam się długo jak chciałabym go udekorować, żeby był delikatny i przytulny, brałam pod uwagę różnego rodzaju naklejki ścienne, obrazki itp szukałam czegoś odpowiedniego na Allegro i w sklepach internetowych, ale jak dotąd nie znalazłam niczego co naprawdę by mi się spodobało, a jak już znalazłam okazywało się, że nie jest to na naszą kieszeń. W końcu gdzieś w internecie trafiłam na hafty z motywem misia. Pomyślałam, że fajnie by wyglądały takie haftowane misie oprawione w delikatne ramki i powieszone na ścianie nad łóżeczkiem i tutaj pojawił się kolejny problem, skąd je wziąć? Ja niestety nie potrafię haftować, podejrzewam, że jakiekolwiek moje próby skończyłyby się na tym, że wyszłabym prędzej z siebie i stanęła obok nim naprawdę udałoby mi się stworzyć coś ładnego o ile w ogóle by mi się udało :P I tutaj teraz kochane pytanie do Was... Czy wśród Was znalazłaby się osoba, która miałaby na tyle czasu wolnego i chęci żeby podjąć się wyhaftowania czegoś takiego? Zobacz zdjęcie: http://4.bp.blogspot.com/_YKCy2SwLDiI/TGRVTWlIF4I/AAAAAAAAAjc/yADqhFS1H0U/s1600/DSCF2178+kopia.jpg Zobacz zdjęcie: http://images36.fotosik.pl/139/b457a341b25b4409med.jpg Zobacz zdjęcie: http://afterfive.blox.pl/resource/tt_final.jpg Zobacz zdjęcie: http://dzieckoimy.fm.interii.pl/posciel/2%20elementowa%20z%20haftem/mis%20muzykant%20haft%2080x80.jpg nie muszą to być oczywiście identyczne obrazki, ale coś w tym stylu, albo jeden duży, albo 3 mniejsze? Osoby zainteresowane proszę o odpowiedź i kontakt w celu uzgodnienia ceny itp. Z góry bardzo serdecznie dziękuję i pozdrawiam :) |
|
Kochana ja to nawet nie wiem co to haftowanie jeszcze bym sobie igłą krzywdę zrobiła a nie jakieś obrazki hihihi:))ale pomysł fajny:) |
|
No to możemy sobie podać ręce, bo ja też bałabym się o swoje palce o nerwach nie wskazanych w moim stanie nawet nie wspominając haha :)) |
|
...ja mogę ścianę wyburzyć ...haftów chyba nie lubię więc nie biorę się za to.... |
|
Ja wolę bardziej spontaniczne prace artystyczne, ale pomysł świetny mi nasunęłaś... ;) |
|
i ja niestety nie znam się na haftach ;(((( nie mam pojęcia o tych rzeczach :unhappy: |
|
Loj :)) juz wole pole przekopac :))..Kochana wybacz , wiem , ze wielkimi krokami nadchodzi Wasza wiekopomna chwila ..ale ja wszystko na okretke szyje :)))do pierwszego zaplatania
Pozdrawiam i zycze owocnych poszukiwan |
|
Azyjko pomysl super:):):) niestety ja haftem krzyzykowym nie haftuje ; umiem ale to ogromnie duzo czasu zabiera ale u nas sa kobietki ktore doskonale by sobie z tym tematem poradzily...za chwilke dam ci namair na jedna...:):) |
|
Bozena321...........czesto do mnie zaglada ..nie wiem czy sie znacie,ale bozenka robi przepiekne hafty krzyzykowe:)moze sie zgodzi...sciskam mocno Azjo:):) |
|
...Przykro mi bardzo,podziwiam takie prace,ale tworzyć nie potrafię;))) Mam, nadzieję że ktoś się znajdzie aby Ci w tym dopomóc,szczerze tego życzę bo to śliczny pomysł... A, pierwszy miś najpiękniejszy,pod każdym względem....Powodzenia we wszystkim Ci życzę:))) |
|
Azuś ja to lewa jak cholera z haftowania:):) igła i nitka to zupełnie nie dla mnie...wolę płótno i pędzle...pozdrawiam |
|
Fajne te misie , ja ostatnio siedzę w koronkach i pewnie do świąt nawet nie zdążę pomyśleć o czymś innym :) Może kiedyś spróbuję misie , w zeszłym roku bardzo chciałam zrobić sobie takie obrazeczki z aniołkami ale skończyło się na zakupie rameczek , nawet ładnych wzorów nie znalazłam ..... |
|
Jolanta73 napisał:
Kochana ja to nawet nie wiem co to haftowanie jeszcze bym sobie igłą krzywdę zrobiła a nie jakieś obrazki hihihi:))ale pomysł fajny:) misie piękne ale żeby je wykonać to już musi być fachowiec pozdrawiam |
|
Ja również Asiu nie pomogę - niestety :( |
|
Oj slodkie te miski sa Azyjko, zwlaszcza Me To You z niebieskim noskiem |
|
No ja też niestety należę do większości w tym temacie tzn wolę pole przekopać ,ścianę wyburzy ć itp...:)))))))))))) a szkoda bo blisko do siebie mamy i byłoby po kłopocie :))))))))))))) a miśki super :)))mam nadzieję ,że ktoś Ci jednak pomoże :)))) |
|
Asiu moge zapytac kolezanke, ja sama nie haftuję co najwyzej cos przeszyję i to słabiutko , pomysł mi sie podoba, a nie myślałas o malowidle na scianie ? Moja kolezanka wymalowała krasnala na scianie jak siedzi na kamieniu w lesie a pomysl wzieła z Konopnickiej http://www.dziecionline.pl/maluch/bajki/krasnoludki/6.htm moze to Ci wyjdzie ???? Pozdrawiam wiosennie , słonecznie ... |
|
Dziękuję dziewczynki za zainteresowanie. Joasiu, malowidła na ścianie raczej mi się nie podobają chyba, że są perfekt wykonane, poza tym nie chcę żeby pokój był pstrokaty i w tym wypadku rameczki z haftem są bezpieczniejsze, subtelniejsze no i jak się znudzą zawsze można je zdjąć i powiesić coś innego bez potrzeby przemalowywania :) |
|
Azyjko, no ja niestety też nie pomogę, ale jeśli nikogo nie uda Ci się znaleźć, kto by Ci pomógł to może na "otarcie łez" coś takiego Ci się spodoba? http://allegro.pl/obrazek-na-plotnie-z-misiem-me-to-you-wzor1-i1513353082.html |
|
Azja86 napisał:
Dziękuję dziewczynki za zainteresowanie. Joasiu, malowidła na ścianie raczej mi się nie podobają chyba, że są perfekt wykonane, poza tym nie chcę żeby pokój był pstrokaty i w tym wypadku rameczki z haftem są bezpieczniejsze, subtelniejsze no i jak się znudzą zawsze można je zdjąć i powiesić coś innego bez potrzeby przemalowywania :) dodałąm "cytuj" bo nie wiem jak napisac naprmalnie ...;PPP no azyjko ja wprawdzie znam sie nieco na hafcie krzyzkowym ale nie mam na niego czasu, a mi to zabiera czasu dosc sporo wiem ze hafciarka łądnie krzyzkuje i bozena, ale bella chyba juz ci podała namiary? wiem tez ze mama asinty haftuje moze ona sie zgodzi :) |