Forum

Wnętrza - Pokój dziecięcy

Haftowane misie

Azja86

WĄTEK ZAMKNIĘTY :) Witajcie kochani :) Dziś zwracam się do Was z pytaniem... Otóż jak wiecie wykańczam urządzanie pokoiku dla synka, który niedługo przyjdzie na świat i wszystko byłoby fajnie gdybym nie stanęła pod znakiem zapytania co dalej? Zastanawiałam się długo jak chciałabym go udekorować, żeby był delikatny i przytulny, brałam pod uwagę różnego rodzaju naklejki ścienne, obrazki itp szukałam czegoś odpowiedniego na Allegro i w sklepach internetowych, ale jak dotąd nie znalazłam niczego co naprawdę by mi się spodobało, a jak już znalazłam okazywało się, że nie jest to na naszą kieszeń. W końcu gdzieś w internecie trafiłam na hafty z motywem misia. Pomyślałam, że fajnie by wyglądały takie haftowane misie oprawione w delikatne ramki i powieszone na ścianie nad łóżeczkiem i tutaj pojawił się kolejny problem, skąd je wziąć? Ja niestety nie potrafię haftować, podejrzewam, że jakiekolwiek moje próby skończyłyby się na tym, że wyszłabym prędzej z siebie i stanęła obok nim naprawdę udałoby mi się stworzyć coś ładnego o ile w ogóle by mi się udało :P I tutaj teraz kochane pytanie do Was... Czy wśród Was znalazłaby się osoba, która miałaby na tyle czasu wolnego i chęci żeby podjąć się wyhaftowania czegoś takiego? Zobacz zdjęcie: http://4.bp.blogspot.com/_YKCy2SwLDiI/TGRVTWlIF4I/AAAAAAAAAjc/yADqhFS1H0U/s1600/DSCF2178+kopia.jpg Zobacz zdjęcie: http://images36.fotosik.pl/139/b457a341b25b4409med.jpg Zobacz zdjęcie: http://afterfive.blox.pl/resource/tt_final.jpg Zobacz zdjęcie: http://dzieckoimy.fm.interii.pl/posciel/2%20elementowa%20z%20haftem/mis%20muzykant%20haft%2080x80.jpg nie muszą to być oczywiście identyczne obrazki, ale coś w tym stylu, albo jeden duży, albo 3 mniejsze? Osoby zainteresowane proszę o odpowiedź i kontakt w celu uzgodnienia ceny itp. Z góry bardzo serdecznie dziękuję i pozdrawiam :)

Jolanta73

Kochana ja to nawet nie wiem co to haftowanie jeszcze bym sobie igłą krzywdę zrobiła a nie jakieś obrazki hihihi:))ale pomysł fajny:)

Azja86

No to możemy sobie podać ręce, bo ja też bałabym się o swoje palce o nerwach nie wskazanych w moim stanie nawet nie wspominając haha :))

aMARylis

...ja mogę ścianę wyburzyć ...haftów chyba nie lubię więc nie biorę się za to....

Wiwonne

Ja wolę bardziej spontaniczne prace artystyczne, ale pomysł świetny mi nasunęłaś... ;)

MAJECZKA805

i ja niestety nie znam się na haftach ;(((( nie mam pojęcia o tych rzeczach :unhappy:

violinek

Loj :)) juz wole pole przekopac :))..Kochana wybacz , wiem , ze wielkimi krokami nadchodzi Wasza wiekopomna chwila ..ale ja wszystko na okretke szyje :)))do pierwszego zaplatania Pozdrawiam i zycze owocnych poszukiwan

BellaRosa

Azyjko pomysl super:):):) niestety ja haftem krzyzykowym nie haftuje ; umiem ale to ogromnie duzo czasu zabiera ale u nas sa kobietki ktore doskonale by sobie z tym tematem poradzily...za chwilke dam ci namair na jedna...:):)

BellaRosa

Bozena321...........czesto do mnie zaglada ..nie wiem czy sie znacie,ale bozenka robi przepiekne hafty krzyzykowe:)moze sie zgodzi...sciskam mocno Azjo:):)

tarnow

...Przykro mi bardzo,podziwiam takie prace,ale tworzyć nie potrafię;))) Mam, nadzieję że ktoś się znajdzie aby Ci w tym dopomóc,szczerze tego życzę bo to śliczny pomysł... A, pierwszy miś najpiękniejszy,pod każdym względem....Powodzenia we wszystkim Ci życzę:)))

Użytkownik deccoria

Azuś ja to lewa jak cholera z haftowania:):) igła i nitka to zupełnie nie dla mnie...wolę płótno i pędzle...pozdrawiam

tessa163

Fajne te misie , ja ostatnio siedzę w koronkach i pewnie do świąt nawet nie zdążę pomyśleć o czymś innym :) Może kiedyś spróbuję misie , w zeszłym roku bardzo chciałam zrobić sobie takie obrazeczki z aniołkami ale skończyło się na zakupie rameczek , nawet ładnych wzorów nie znalazłam .....

amiareczka
Jolanta73 napisał:

Kochana ja to nawet nie wiem co to haftowanie jeszcze bym sobie igłą krzywdę zrobiła a nie jakieś obrazki hihihi:))ale pomysł fajny:)

misie piękne ale żeby je wykonać to już musi być fachowiec pozdrawiam

Konwali_a

Ja również Asiu nie pomogę - niestety :(

inessa

Oj slodkie te miski sa Azyjko, zwlaszcza Me To You z niebieskim noskiem A Bella dobrze radzi z Bozena321, piekne prace kobietka robi

Filipek70

No ja też niestety należę do większości w tym temacie tzn wolę pole przekopać ,ścianę wyburzy ć itp...:)))))))))))) a szkoda bo blisko do siebie mamy i byłoby po kłopocie :))))))))))))) a miśki super :)))mam nadzieję ,że ktoś Ci jednak pomoże :))))

Użytkownik deccoria

Asiu moge zapytac kolezanke, ja sama nie haftuję co najwyzej cos przeszyję i to słabiutko , pomysł mi sie podoba, a nie myślałas o malowidle na scianie ? Moja kolezanka wymalowała krasnala na scianie jak siedzi na kamieniu w lesie a pomysl wzieła z Konopnickiej http://www.dziecionline.pl/maluch/bajki/krasnoludki/6.htm moze to Ci wyjdzie ???? Pozdrawiam wiosennie , słonecznie ...

Azja86

Dziękuję dziewczynki za zainteresowanie. Joasiu, malowidła na ścianie raczej mi się nie podobają chyba, że są perfekt wykonane, poza tym nie chcę żeby pokój był pstrokaty i w tym wypadku rameczki z haftem są bezpieczniejsze, subtelniejsze no i jak się znudzą zawsze można je zdjąć i powiesić coś innego bez potrzeby przemalowywania :)

AnOja

Azyjko, no ja niestety też nie pomogę, ale jeśli nikogo nie uda Ci się znaleźć, kto by Ci pomógł to może na "otarcie łez" coś takiego Ci się spodoba? http://allegro.pl/obrazek-na-plotnie-z-misiem-me-to-you-wzor1-i1513353082.html

NoWinka
Azja86 napisał:

Dziękuję dziewczynki za zainteresowanie. Joasiu, malowidła na ścianie raczej mi się nie podobają chyba, że są perfekt wykonane, poza tym nie chcę żeby pokój był pstrokaty i w tym wypadku rameczki z haftem są bezpieczniejsze, subtelniejsze no i jak się znudzą zawsze można je zdjąć i powiesić coś innego bez potrzeby przemalowywania :)

dodałąm "cytuj" bo nie wiem jak napisac naprmalnie ...;PPP no azyjko ja wprawdzie znam sie nieco na hafcie krzyzkowym ale nie mam na niego czasu, a mi to zabiera czasu dosc sporo wiem ze hafciarka łądnie krzyzkuje i bozena, ale bella chyba juz ci podała namiary? wiem tez ze mama asinty haftuje moze ona sie zgodzi :)

Odpowiedz w temacie

Haftowane misie

Edytuj wypowiedź

Haftowane misie

Wstaw zdjęcie

Zgłoś nadużycie

Informacja

To okno zamknie się automatycznie za 3 sekundy.

Usuń post

Czy na pewno chcesz usunąć ten post? Tej operacji nie można cofnąć.
REKLAMA

Wyłącz to powiadomienie

Nie będziesz już więcej otrzymywać powiadomień do tego zdarzenia.
Państwa przeglądarka jest nieaktualna. Aby zapewnić większe bezpieczeństwo, wygodę i komfort użytkowania w tej witrynie, proszę zaktualizować swoją przeglądarkę.
Polub nas, aby otrzymywać niezliczone pomysły wprost na swoją tablicę!

Edycja zdjęcia

Obróć

Informacja

Zaloguj się

Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać najciekawsze artykuły oraz inspiracje z serwisu Deccoria.pl

Powiadomienia

Informacja