Forum

Wnętrza - Kuchnia
Kafelki czy panele ?
|
Bardzo proszę o radę,mam zamiar przeprowadzić remont w kuchni,ale nie wiem co z podłogą,to znaczy nie wiem co będzie lepsze (bardziej trwalsze i praktyczne),kafelki czy może panele podłogowe,(chciałbym nadmienić że kuchnia znajduje się w bloku,o wymiarach:3m,na 3m. |
|
Ja proponowalabym kafle ,teraz jest ogromny wybór gresów w różnych wymiarach np.30*60,60*60,40*40.Napewno lepiej spiszą się w kuchni niz panele.pozdrawiam |
|
W kuchni spedza sie wiele czasu.Terakota jest zimna. Proponuje panele odpowiedniej klasy- dostosowane do wnetrz kuchennych. Piec lat temu zaprojektowalam u klienta panele zamiast terakoty.Mam z nim kontakt co rok (sukcesywnie robi remonty).Nic sie nie dzieje z tymi panelami. |
|
Nigdy w zżyciu nie założyłabym sobie paneli w kuchni. Kafelki mimo,że zimne to zawsze są estetyczne (mamy w końcu tyle wzorów do wyboru) Łatwe w utrzymaniu czystości, nie widać na nich każdej rysy. A panele na ściany to w ogóle odradzam,bo do ich zamocowania potrzebny jest drewniany stelaż i później problem z wieszaniem pierdołek i szafek na takich ścianach :( |
|
ja polecam wieksze kafelki i koniecznie ciemniejszego kolorku osobiscie mam jasne i wsciekam sie po kazdy okruszek chlebka widac na sciane za blatem do przygotowywania posilkow i plyta ceramiczna czy gazowa sa takie specjalne plyty gladkie z tworzywa sztucznegi roznych kolorow kest to bardzo praktyczne i latwe do utrzymania czystosci w porownaniu do kafelek jest stanowczo lepsze poniewarz w fugach osiada sie brud z ktorych z biegiem czasu trudno doczyscic pozdrawiam |
|
witajcie, mam kuchnię połączoną z jadalnią, w kuchni kafle, w jadalni panele, układ taki jest rewelacyjny i nie zgadzam się z przedmówczynią co do brudu na fugach, jest wiele preparatów na rynku, które należy zastosować tuż po remoncie, ochrona gwarantowana, a koszty niewielkie zainteresowanym podam nazwę jednego z nich kolejnym razem w kuchni zdecydowanie kafle i nie jasne |
|
proponuję płytki z tego względu że w kuchni jest ciągłe natężenie ruchu i po jakimś czasie panele będą się scierać a dokładniej wzór na nich. |
|
witam wlasnie tez jestem po remoncie kuchni na podloge proponuje kafle teraz mam y w sklepach taki dzy wybor i sa bardzo praktyczne mozna dopsowac w dwoch kolorach |
|
Zobaczcie stronkę www.colourglass.poznan.pl .Szklane panele na całą ścianę. Laminowana szyba hartowana z kolorową grafiką zatopiona pod szybą. Fototapety -kolorowe zdjecia. Mozna wycinać otwory pod kontakty elektryczne. Wysyłaja na cały kraj. |
|
Witam, ja podobnie jka koledzy na gorze tez proponuje na podloge . Poprostu sa praktyczniejsze, trwalsze i te wzory w tych produktych - poprostu poezja |
|
terakote. i polecam połorzyć podgrzewanie podłogowe zamontować |
|
Witam! Oczywiście, że kafelki.Są łatwiejsze w utrzymaniu czystości. Polecam c:i www.irena-wnetrza.pl Bogaty wybór płytek ceramicznych polskich, jak i zagranicznych producentów. |
|
Tak może wyglądać sciana w kuchni ( panel ścienny -szkło z podkładem ) www.meble-up.pl |
|
Kafelki , panele , a ja mam w kuchni http://www.mamita.pl . Świetnie się je czyści i wyglądają oszałamiająco , papryczki w porównaniu z mocną czerwienią na ścianach to jest to ! |
|
Różne rzeczy można wrzucić, ale panele bym odradzała. Kojarzą mi się z takim kiczem lat 90-tych. Lepiej wyglądałyby kafelki lub tak jak zauważył przedmówca fototapeta. Można tez wrzucić jakiś fajny tynk czy coś w tym stylu. |
|
Kafelki. Zdecydowanie kafelki. Do kuchni pasują zdecydowanie bardziej niż panele, łątwiej będzie je utrzymać w czystości, Myślę, że możesz nawet wyjść kafelkami odrobinę na przedpokój i tam dopiero łądnie połączyć je z panelami. Mnie się podobają takie rozwiązania. |
|
Panele w kuchni są bardzo dobrym pomysłem, ocieplają wnętrze i nadają mu przytulny charakter. Trzeba tylko pamiętac, aby wybrac odpowiedni rodzaj paneli, który nadaje się do kuchni. |
|
Foto tapeta napewno coś innego, ale czy praktycznego. Ja myśle ze puki co to jeszcze długo będziemy mieli w kuchni www.twojaplytka.pl. Chyba ze przestaniemy gotować i przestawimy sie na faastfudy ;) |
|
Moim zdaniem tylko http://ilazienki24.pl/plytki-kuchenne-c9.html będą dobre: ) |
|
berdnard napisał:
Moim zdaniem tylko http://ilazienki24.pl/plytki-kuchenne-c9.html będą dobre: ) A dlaczego TYLKO kafelki? Robimy mnóstwo aranżacji i glazura w kuchni w pasie międzyszafkowym to w tej chwili rozwiązanie stosowane i wybierane nie częściej niż inne tu wcześniej wymienione. Przy aranżacji warto mieć otwartą głowę i nie zamykać się i nie ograniczać na określone rozwiązania. www.decoroom.eu |