Forum

Wnętrza - Kuchnia
Kawa która najlepsza ?
|
Ja raczej częściej pijam herbatę niż kawę, ale no cóż, kawoszy jak widać nie brakuje. Może warto rozszerzyć temat i na przykład zastanowić się, co jest lepsze - kawa czy herbata? Tutaj też o tym piszą: http://www.kawa-z-mlekiem.pl/o-kawie/194/kawa-czy-herbata-co-dla-kogo. Dylemat ciekawy i w sumie temat często poruszany przez zwolenników jednego bądź drugiego. |
|
Trudno powiedzieć, która jest najlepsza, każdy ma swoje poczucie smaku, niektórzy wolą kawę bardziej kwaśną, inni za nią nie przepadają.Sklep z kawą wysokiej klasy JavaCoffee ma różne gatunki kaw, zróżnicowane są też ich kraje pochodzenia. Jest w czym wybierać. |
|
Ja jestem pod ogromnym wrażeniem kawy z kardamonem, orientalnalny smak, coś wspaniałego. Udało mi się ją znalesc w tym e- sklepie http://pachnacakraina.com/,nigdy wcześniej nie miałam okazji takiej kawy spróbowac. Ale polecam, wspaniała |
|
Segafredo jest dość dobra jakościowo, a nie aż tak droga. |
|
Znacie kawę Montmartre? Kupiłam ją ostatnio przy okazy zakupów w Carrefourze. Przyznaję, że od początku pandemii nieco bardziej zwracam uwagę na to co kupuję, jakie produkty lądują w moim koszyku, ze względu na oszczędności. W ten sposób odkryłam produkty marki własnej Carrefour, które wcześniej omijałam. A niepotrzebnie - są to produkty bardzo dobrej jakości, wiele z nich jest polskich producentów, a składy są takie, jak produktów sporo droższych. Teraz dodatkowo Carrefour ma akcję gwarantującą niezmienność ceny 150 z tych produktów. |
|
Moje serce skradła kawa, którą pije w swojej w pracy |
|
Ja zakochałam się ostatnio w kawie Difference. Spróbowałam u koleżanki i sama zakupiłam do siebie do domu. Wybrałam Enjoy. Super wysoka jakość, świeżo palona w lokalnej palarni. Powiem wam, że osobiście nie wrócę już do innej kawy. Z całego serca polecam spróbować difference-coffee .pl |
|
Segafredo jest bardzo dobra i nie najdroższa. |
|
Jesli macie gdzieś w pobliżu sklep Polomarket to ja polecam Kawe rozpuszczalną Baristado Gold. Kupiłam ją już jakiś czas temu, i od tej pory pije tylką tą. Polecam, smakuję naprawdę pysznie. |
|
Na pytanie jaka kawa jest najlepsza, każdy z nas musi sobie sam odpowiedzieć. Jednak smakowanie kawy z różnych półek cenowych da nam o wiele więcej informacji niż samo czytanie :) Wielu ludzi zastanawia się jaką markę wybrać? Trzeba uświadomić sobie jedno, to co znajdziemy w sklepach jest sprzedawane na dużą skalę. Szukanie wysokiej jakości w takich produktach mija się niestety z celem. Dość często na opakowaniu nawet nie znajdziemy informacji o kraju pochodzenia ziaren więc w środku może być cokolwiek. Zupełnie inaczej to wygląda w wyspecjalizowanych sklepach takich jak Tu Café gdzie znajdziemy pełen repertuar smaków. To właśnie palarnie kawy speciality zapewnią nam wysoką jakość kupowanej kawy, a jak widać od zawsze mają grono stałych klientów. |
|
Zależy od gustu i ekspresu, poza tym to drugie to podstawa. Zobacz tutajhttps://palarniaproper.pl/sklep-z-kawa/kawa-speciality/ |
|
Taka z bardziej dostępnych w sklepach i z niewysokich cen to polecam Lavazza, albo Dallmayr. Ciekawą ofertę ma Tchibo, warto sprawdzić czy w naszej pobliskiej galerii handlowej nie ma sklepu Tchibo. Kiedyś niechętnie tam zajrzałem, no parzocha z ich znanej źółtej torebki to nie jest coś przyjemnego, aleee mają produkty premium, można kupić tam kawę w ziarnach lub poprosić o zmielenie. No i fajne jest to, że punktów Tchibo jest wiele. Warto też się przejść bo sklepach z kawami. Takie krótkie info: świeżo zmielona zawsze będzie smakowała lepiej, jeżeli zależy Ci na "kopie", wybieraj mieszanki z Robustą, ale aby nie było jej za dużo (gorzka).
|
|
sama się chętnie dowiem |
|
Polecam spróbować Red Door Blend od https://www.meinlcoffee.com/pl/products/originals-red-door-blend/ - smak czekolady i prażonych migdałów robi najlepszą robotę! Po postu musicie wypić to cudo :) |
|
Jeśli chcecie wypić dobrą kawę ziarnistą a niewiecie jaką wybrać to wejdźcie tu https://czaskawy.pl/Najlepsza-kawa-ziarnista-bloglist-pol-6.html. Sami zobaczycie jaka kawa jest dobra i gdzie można ją kupić. |
|
Najlepiej kupować małe opakowania i smakować to co smakuje innym nie musi koniecznie nam to musi być pani kawa i pani wybór ;) Jeśli chodzi o mnie to jestem wielką fanką kawy i dzień bez kawy jest dla mnie dniem straconym - o godzinie 10 muszę wypić fliżnkę, stawia mnie to na nogi na cały dzień, Prefereuję kawę ziarnistą arabicę z ekspresu, ma moim zdaniem najlepszy aromat. |
|
Do tej pory zawsze byłam zagorzałą zwolenniczką klasycznej czystej czarnej kawy, którą mieliłam sobie w ręcznym młynku. Nadal bardzo ją lubię, ale trochę znudziła mnie ta rutyna i zaczęłam testować kawy smakowe. Syropów nie dodaję, bo jak bym ich nie mieszała, to zawsze osiadają na dnie. Niedawno zamówiłam kilka kaw, ale najlepsza z nich jest kawa czekoladowa ziarnista. Poza tym całkiem dobrze smakuje pomarańczowa i waniliowa. Naprawdę, warto próbować nowości :) |