Forum

Wnętrza - Sypialnia

Kolor ścian w sypiani

Kamaz677

Witam Jedną ścianę w sypialni zamierzam pomalować na czerwony kolor Ognisty Karneol z Magnata. Na jakie kolory polecacie pomalować resztę ścian? Zastanawiam się nad kolorem Bursztynowa komnata albo Miodowy Amber. Sypialnia jest dość dość duża i ma wymiary około 5mx5m,sufit jest wysoko na około 2.7m. Warto byłoby pomalować sufit na inny kolor niż biały?

FarbyKabe

Do czerwieni radzimy zastosować kolor tonujący - np. szary bądź beżowy. Sypialnia to miejsce wyciszenia i odpoczynku - zbyt intensywne kolory mogą go zakłócić!

cosi

Kieruj się w stronę jasnych kolorów.

rampol

Wiećej jasnych kolorów i nie koniecznie tylko sama farba. Myślałaś np. nad kamieniem dekoracyjnym? Jasny beż Artisa i sypilania od razu robi się ciekawsza :).

joankes

Może jakaś lekka szarość?

rampol

Po sprawdzeniu w necie Atris również posiada w swojej kolekcji odcienie szarości.

interiordesigning

Stawiałabym raczej na beż :)

FarbyKabe

I jak, jest już jakaś decyzja odnośnie koloru sufitu? :)

monikaKlasyczna

Tą czerwień zastąpiłabym czymś łagdniejszym, ale każdy ma inne gusta:) pomyśl nad farbami dekoarcyjnymi, te z firmy Ecorson są bardzo ładne i świetnie sprawdzają się w sypialni

DecoRoom

No dokładnie, kolorystyka to dość niewdzięczny temat do dyskusji, bo tak jak pisze każdy ma inne gusta i ciężko tu się zdawać na czyjeś rady, ewentualnie w temacie odpowiedniego zestawienia wybranej kolorystyki. https://www.facebook.com/decoroom.eu

SylwiaDuszek12

Mnie marzy się fioletowa sypialnia, tylko zastanawiam się nad drugim kolorem biel czy czerń ?

DecoRoom

Czerń do fioletu raczej niekoniecznie, ale ciekawie seledynowy w tym zestawieniu może wyglądać. http://www.decoroom.eu/aktualnosci/113

rampol

Jasne beże w postaci kamienia naturalnego na łóżkiem. Proponuję sprawdzić ofertę od BrukBetu.

dydx

Ogólnie, dość ryzykowny dobór kolorów (z tego, co sprawdziłem) ale jeśli takie tobie pasuje. Ja polecam jednak zostawienie białego, albo przynajmniej bardzo jasnego sufitu... na wszelki wypadek ;)

Miczel

Jeśli nie mieszka się w kamienicy z wysokością 3,5metra to nie polecam robić ciemnego sufitu. To bardzo optycznie obniża pomieszczenie, a jeśli nie chce się białego to zawsze można w stronę jakiś pasteli pójść.

BellaStoria_pl

Pasteli lub ewentualnie błękitu,chociaż tak szczerze mówiąc to wydaje mi się,że najbardziej uniwersalny będzie biały kolor i pasujący do wszystkiego,każdego koloru ścian czy mebli które będziemy mieć w sypialni. BellaStoria.pl

FarbyKabe

A co powiesz na zabawę odcieniami? Jedna ściana intensywnie fioletowa, druga wrzosowa, a pozostałe białe? To może być ciekawe rozwiązanie, a przy tym da o wiele lżejszy efekt!

Boroczka

Tak intensywne kolory do sypialni? nie wiem czy byłabym zasnąć w takim otoczeniu. Osobiście postawiłabym na coś w kolorach pastelowych, może jakaś słomkowa żółć albo kość słoniowa...

sawyer

Moim zdaniem jaśniejszy odcień szarości będzie idealny przełamywał ten czerwony kolor. Do tego fajnie będą wyglądać różne czarno-białe postery w antyramach. Taka sypialnia na pewno będzie bardzo przytulna.

fireedom

Ja miałem u siebie trochę ciemną sypialnie. Chciałem czegoś nowego. Postanowiłem w jakiś sposób wnieść pozytywne ożywienie. Zdecydowałem się wybrać coś dla siebie z tej strony http://www.e-klosz.pl/ Od tego czasu moja sypialnia była naturalnie rozjaśniona. Szeroka oferta umożliwiła mi jak najlepszy wybór. Dodatkowo pomyślałem z żoną - przecież u nas korytarz też jest taki ciemny. Dobraliśmy w całym komplecie bardzo uniwersalne światła LED. Nie narzekamy, wszystko wygląda bardzo efektownie. Nowoczesne połączenie a może ucieszyć człowieka.

Odpowiedz w temacie

Kolor ścian w sypiani

Edytuj wypowiedź

Kolor ścian w sypiani

Wstaw zdjęcie

Zgłoś nadużycie

Informacja

To okno zamknie się automatycznie za 3 sekundy.

Usuń post

Czy na pewno chcesz usunąć ten post? Tej operacji nie można cofnąć.
REKLAMA

Wyłącz to powiadomienie

Nie będziesz już więcej otrzymywać powiadomień do tego zdarzenia.
Państwa przeglądarka jest nieaktualna. Aby zapewnić większe bezpieczeństwo, wygodę i komfort użytkowania w tej witrynie, proszę zaktualizować swoją przeglądarkę.
Polub nas, aby otrzymywać niezliczone pomysły wprost na swoją tablicę!

Edycja zdjęcia

Obróć

Informacja

Zaloguj się

Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać najciekawsze artykuły oraz inspiracje z serwisu Deccoria.pl

Powiadomienia

Informacja