Forum

Wnętrza - Sypialnia
Kolor ścian w sypiani
|
Witam Jedną ścianę w sypialni zamierzam pomalować na czerwony kolor Ognisty Karneol z Magnata. Na jakie kolory polecacie pomalować resztę ścian? Zastanawiam się nad kolorem Bursztynowa komnata albo Miodowy Amber. Sypialnia jest dość dość duża i ma wymiary około 5mx5m,sufit jest wysoko na około 2.7m. Warto byłoby pomalować sufit na inny kolor niż biały? |
|
Do czerwieni radzimy zastosować kolor tonujący - np. szary bądź beżowy. Sypialnia to miejsce wyciszenia i odpoczynku - zbyt intensywne kolory mogą go zakłócić! |
|
Kieruj się w stronę jasnych kolorów. |
|
Wiećej jasnych kolorów i nie koniecznie tylko sama farba. Myślałaś np. nad kamieniem dekoracyjnym? Jasny beż Artisa i sypilania od razu robi się ciekawsza :). |
|
Może jakaś lekka szarość? |
|
Po sprawdzeniu w necie Atris również posiada w swojej kolekcji odcienie szarości. |
|
Stawiałabym raczej na beż :) |
|
I jak, jest już jakaś decyzja odnośnie koloru sufitu? :) |
|
Tą czerwień zastąpiłabym czymś łagdniejszym, ale każdy ma inne gusta:) pomyśl nad farbami dekoarcyjnymi, te z firmy Ecorson są bardzo ładne i świetnie sprawdzają się w sypialni |
|
No dokładnie, kolorystyka to dość niewdzięczny temat do dyskusji, bo tak jak pisze każdy ma inne gusta i ciężko tu się zdawać na czyjeś rady, ewentualnie w temacie odpowiedniego zestawienia wybranej kolorystyki. https://www.facebook.com/decoroom.eu |
|
Mnie marzy się fioletowa sypialnia, tylko zastanawiam się nad drugim kolorem biel czy czerń ? |
|
Czerń do fioletu raczej niekoniecznie, ale ciekawie seledynowy w tym zestawieniu może wyglądać. http://www.decoroom.eu/aktualnosci/113 |
|
Jasne beże w postaci kamienia naturalnego na łóżkiem. Proponuję sprawdzić ofertę od BrukBetu. |
|
Ogólnie, dość ryzykowny dobór kolorów (z tego, co sprawdziłem) ale jeśli takie tobie pasuje. Ja polecam jednak zostawienie białego, albo przynajmniej bardzo jasnego sufitu... na wszelki wypadek ;) |
|
Jeśli nie mieszka się w kamienicy z wysokością 3,5metra to nie polecam robić ciemnego sufitu. To bardzo optycznie obniża pomieszczenie, a jeśli nie chce się białego to zawsze można w stronę jakiś pasteli pójść. |
|
Pasteli lub ewentualnie błękitu,chociaż tak szczerze mówiąc to wydaje mi się,że najbardziej uniwersalny będzie biały kolor i pasujący do wszystkiego,każdego koloru ścian czy mebli które będziemy mieć w sypialni. BellaStoria.pl |
|
A co powiesz na zabawę odcieniami? Jedna ściana intensywnie fioletowa, druga wrzosowa, a pozostałe białe? To może być ciekawe rozwiązanie, a przy tym da o wiele lżejszy efekt! |
|
Tak intensywne kolory do sypialni? nie wiem czy byłabym zasnąć w takim otoczeniu. Osobiście postawiłabym na coś w kolorach pastelowych, może jakaś słomkowa żółć albo kość słoniowa... |
|
Moim zdaniem jaśniejszy odcień szarości będzie idealny przełamywał ten czerwony kolor. Do tego fajnie będą wyglądać różne czarno-białe postery w antyramach. Taka sypialnia na pewno będzie bardzo przytulna. |
|
Ja miałem u siebie trochę ciemną sypialnie. Chciałem czegoś nowego. Postanowiłem w jakiś sposób wnieść pozytywne ożywienie. Zdecydowałem się wybrać coś dla siebie z tej strony http://www.e-klosz.pl/ Od tego czasu moja sypialnia była naturalnie rozjaśniona. Szeroka oferta umożliwiła mi jak najlepszy wybór. Dodatkowo pomyślałem z żoną - przecież u nas korytarz też jest taki ciemny. Dobraliśmy w całym komplecie bardzo uniwersalne światła LED. Nie narzekamy, wszystko wygląda bardzo efektownie. Nowoczesne połączenie a może ucieszyć człowieka. |