Forum

Wnętrza - Kuchnia
Kuchenka gazowa z piekarnikiem pod zabudowe.
|
Witam serdecznie wszystkich. Mam pewne pytanie, zamierzam kupić kuchenkę gazową z piekarnikiem pod zabudowę. Chodzi mi o to, żeby była w całości na gaz. Z tego co widziałem w Internecie to napewno góra jest na gaz ale czy piekarniki są również na gaz? Pozdrawiam |
|
Płyta jest gazowa a piekarniki zawsze na prąd. |
|
piekarniki gazowe sa tylko w kuchenkach wolnostojacych, wiec jesli chcesz miec piekarnik w zabudowie, to musisz pogodzic sie z tym, ze bedzie na prad. pozdrawiam |
|
Witam ponownie, dziękuję za odpowiedź na mój post. Przez cały czas posiadałem kuchenkę wolnostojącą z piekarnikiem na gaz, proszę powiedzcie czy piekarnik na prąd zużywa dużo prądu i czy potrafi naruszyć budżet domowy w porównaniu z kuchenką na gaz. |
|
Nie prawda! ARDO ma piekarnik GAZOWY pod zabudowę. Szczerze nie polecam i nie namawiam. Ja bym się bał, że spłonę...:) |
|
Zastanów się po prostu, czy często pieczesz, bo jeśli nie, to myślę, że nie ma mowy o deficycie w budżecie :) |
|
Aż takiej wielkiej różnicy nie ma a na pewno nie doprowadzi Cię do ruiny utrzymanie kuchenki elektrycznej! Elektryczna jest lepsza jeżeli używana jest często. Umożliwia ona kilka ustawień: - z termoobiegiem i którąś z grzałek albo obiema ( góra i dół) - z opiekaczem (grillem) i termoobiegiem - z rożnem - grzałka górna - grzałka dolna Są nawet piekarniki 35 funkcyjne z sondą wkładaną do mięska i innymi bajerami takimi jak kataliza i inne..... niepotrzebne rzeczy :) |
|
Dzisiaj nie ma sensu kupować gazówek, są bez porównania gorsze. Teraz sprzedają się praktycznie tylkohttp://www.agito.pl/agd-do-zabudowy/piekarniki/elektryczny/2834,2245-282737.html. Są praktyczniejsze, bezpieczniejsze i mają dużo więcej funkcji i to super bajeranckich, takich jak systemy samoczyszczące, czy superszybkie nagrzewanie. Także ja polecam elektrykę. |
|
szczerze powiem że ja mam piekarnik na prąd i dużo w nim piekę, prawie codziennie, pieczywo itp., moje rachunki to około 90zł miesięcznie, ale używam okapu, podwójnej lodówki, komputer często na chodzie jak i tv, warto pomyśleć o piekarniku energooszczędnym, jeśli chodzi o sprzęt w kuchni to mam w większości A+, a co najmniej A Nie wiem czy to dużo, ja już się przyzwyczaiłam, gaz też drożeje, ale moja mama jest zdania że na gazie dużo taniej ale nie znoszę pieczenia w piekarnikach gazowych |
|
Nie wiem, kto dziś jeszcze kupuje gazówki... Chyba nawet jest problem z dostaniem takich modeli w salonach sprzedaży. Takie piekarniki na przykład - są bardziej niebezpieczne, bo to wystarczy, że Ci coś wykipi, płomień zgaśnie i już ulatnia się gaz... Może lepiej poczytać http://www.opineo.pl/opinie-77937-mastercook-ide64z-s.html i wybrać jakąś płytę indukcyjną. Czysto, nie śmierdzi gazem i jest bezpieczniej ;-) |
|
A dlaczego w zasadzie autorce postu zależało na tym, żeby sam piekarnik też był na gaz?? nie rozumiem.. http://www.nokaut.pl/piekarniki czy to pod zabudowę, wolnostojąca, z tego co ja się orientuję, to są zawsze na prąd. I takie zasilanie się w tym przypadku świetnie sprawdza. |
|
Jest taki Piekarnik CANDY FLG 203 X Plan Light w sprzedaży od 2006 roku do dnia dzisiejszego jakby było z nim cos nie tak to by go juz nie produkowano. Jak komuś zależy na gazie to proszę bardzo. Podejrzewam że znalazło by sie jeszcze kilka innych |
|
Akurat jeśli chodzi o CANDY to ostatnio mieliśmy okazję przeglądać ich ofertę i bardzo mi się spodobały piekarniki razem z palnikami/płytą grzewczą i zmywarką w jednym, genialna sprawa jak ktoś nie ma zbyt wiele miejsca, a sprzęt firmy ma ciekawy design i też robią pod zabudowę jak by była taka potrzeba. |
|
Jeśli chodzi o płytę gazową, to ja polecam tą - http://www.kernau.com/produkt/kgh-6421-tci-b-plyta-gazowa-czteropalnikowa.html Kupiłam ją kilka miesięcy temu i jak do tej pory spisuje się bardzo dobrze. To solidna, wytrzymała i ergonomiczna płyta podpalnikowa ze szkła ceramicznego, którą dodatkowo łatwo utrzymać w czystości. Cenowo też wyszło dosyć przystępnie, bo zmieściłam się w kwocie 900 złotych. A jeśli chodzi o piekarnik, to niestety nie pomogę, bo dla siebie wybrałam piekarnik elektryczny, też od Kernau ;) |