Forum

Wnętrza - Kuchnia
Meble dwukolorowe
|
Witam. Posiadam małą kuchnię. Meble muszą być ustawione na dwóch ścianach na przeciwko siebie. Chciałbym aby meble były w dwóch kolorach. Wymyśliłem projekt i chciałbym dowiedzieć się czy będzie on odpowiedni. Szafki górne - w kolorze dąb mleczny (jaśniejszy niż wanilia), szafki dolne - wiśnia pensylwania. Ściany w kolorze "słoneczny pocałunek" firmy Dulux, płytki na ścianę jasno-żółte . Podłoga ciemne panele. Zastanawiam się jaki wybrać blat do mebli. Proszę o szybką odpowiedź. pozdrawiam |
|
Mnie osobiście znacznie bardziej podobają się w kuchni meble jednokolorowe, są bardziej stylowe. Ale takie zestawienie kolorów o jakim piszesz jest w porządku, na pewno będzie sprawiało wrażenie ciepłego wnętrza. Ja bym blat wybrała jasny do takich mebli. Ciemne blaty są fajne, jak się ma ciemne meble |
|
Twoja kolorystyka mebli podoba mi się.Blaty ciemne są ładne ale myślę że bardziej praktyczne są jasne..pozdrawiam |
|
Gdybym miała ciemne meble na pewno nie dałabym ciemnych blatów |
|
wiesz co powiem szczerze, że jak tylko przeczytałam o tym jakie chcesz kolory zastosować w kuchni to tak sobie pomyślałam, że czegoś w tej kuchni będzie brakować, ale co tam to można zmienić szybko jakimiś dodatkami, żeby pomieszczenie nieco ożywić;) mnie się podobają dwukolorowe meble tylko może nie koniecznie byłabym za tym, żeby podzielić na część górną i dolną. może lepiej byłoby, gdyby te kolory się zwyczajnie przeplatały między sobą?? wiecie o co mi chodzi, co druga szafka w jednym kolorze. tak mnie się bardziej podoba;) |
|
Meble dwu kolorowe - okej , ale wtedy także przydało by się zrobić coś ze ścianami . Jakieś naklejki albo fototapety . Najlepsza do takiego zadania jest firma Mama Studio , która zajmuje się drukiem wielkoformatowym - druk fototapet , druk naklejek , druk obrazów na płótnie canvas , druk plakatów , druk na papierze , druk na folii i inne . Zapraszam na stronę - http://www.mama-studio.pl W celu uzyskania informacji . |
|
Jasne blaty są łatwiejsze w utrzymaniu czystości,poza tym mniej widoczne z biegiem czasu jest ich zużycie w porównaniu z blatami ciemnymi...Jeśli chodzi o kolorystykę całłłkiem ciekawa..... |
|
DonMatteo92 napisał:
Witam. Posiadam małą kuchnię. Meble muszą być ustawione na dwóch ścianach na przeciwko siebie. Chciałbym aby meble były w dwóch kolorach. Wymyśliłem projekt i chciałbym dowiedzieć się czy będzie on odpowiedni. Szafki górne - w kolorze dąb mleczny (jaśniejszy niż wanilia), szafki dolne - wiśnia pensylwania. Ściany w kolorze "słoneczny pocałunek" firmy Dulux, płytki na ścianę jasno-żółte . Podłoga ciemne panele. Zastanawiam się jaki wybrać blat do mebli. Proszę o szybką odpowiedź. pozdrawiam
Kolorystyka jest co najmniej intrygująca, tyle że jeszcze nie jestem pewna w którą stronę. |
|
DonMatteo92 napisał:
Witam. Posiadam małą kuchnię. Meble muszą być ustawione na dwóch ścianach na przeciwko siebie. Chciałbym aby meble były w dwóch kolorach. Wymyśliłem projekt i chciałbym dowiedzieć się czy będzie on odpowiedni. Szafki górne - w kolorze dąb mleczny (jaśniejszy niż wanilia), szafki dolne - wiśnia pensylwania. Ściany w kolorze "słoneczny pocałunek" firmy Dulux, płytki na ścianę jasno-żółte . Podłoga ciemne panele. Zastanawiam się jaki wybrać blat do mebli. Proszę o szybką odpowiedź. pozdrawiam |
|
Ja bym raczej nie łączył dwóch rodzajów drewna, czyli wiśni z dębem. www.czerniawski-meble.pl |
|
na moj gust wydaje mi sie ze male pomieszczenia powinny miec jak najjasniejsze kolorki lubie te kolory robie kuchnie w kolorze cynamonu debowe szafki beda tylko olejowane polecam |
|
Blaty jaśniejsze są lepsze niż ciemne - większość zabrudzeń "kuchennych" jest raczej jasna, więc wspaniale widoczna na ciemnym. A kolory - niezłe, będzie optymistycznie w takiej kuchni. http://xrl.us/bhkcpn |