Forum

Wnętrza - Łazienka
Oryginalne czy z marketu?
|
Witam :) Mam na imię Malwina i właśnie stoję przed decyzją na kilkanaście lat ;) Nie wiem jakie płytki wybrać :( Znalazłam ostatnio artykuł http://mera.tychy.pl/porady.php?id=17 i właśnie się zastanawiam czy kupić te zwykłe z marketu czy faktycznie zapłacić więcej i kupić oryginalne płytki? Wolałabym dać więcej za płytki i mieć spokój na lata bo widząc co się dzieje z takimi zwykłymi płytkami obawiam się je kupować w takich zwykłych marketach gdzie jest wszystko :( Co Wy o tym sądzicie? |
|
Reklama średnia, ale jeżeli faktycznie mówimy o płytkach to wszędzie znajdziesz porządny sprzęt. Ostatnio Roca pokazała swoje modele płytek - wygladaja bardzo dostojnie. Sprawdź sama. |
|
Absolutnie nie masz racji, że wszędzie znajdziesz to samo, w podobnej cenie jeszcze i podobnej jakości. Warto szukać nie tylko pod kątem aranżacyjnym tego co nam się po prostu podoba, ale też pod kątem jakości i względów czysto praktycznych. |
|
Jednak zdecydowałam się na te w wyższej cenie i te na które producent daje dłuższą gwarancję :) I też nie zgodzę się że wszędzie znajdziemy to samo :) |
|
Wyższa cena nie zawsze odzwierciedla wysoką jakość,miej ten fakt na uwadze. Płytki najlepiej wybrać te które po prostu Ci się podobają,które pasują do danej aranżacji i stylu w łazience. www.BellaStoria.pl |
|
Witam, ja zawsze kupowałam płytki w markecie i jestem zadowolona. :) |
|
Zasada jest prosta - brać to co nam się najbardziej podoba! |
|
szczerze mowiac, nie zgadzam sie z ta zasadą :) no bo oczywiście, wrażenie estetyczne są ważne. Z tym stwierdzeniem się chyba każdy zgodzi. No ale z drugiej strony, jak coś będzie miało słabą jakośc, no to co nam po wrażeniach estetycznych? W końcu prędzej czy później takie elementy się po prostu zepsują, moim zdaniem z marketu to na pewno nie ma co kupować. Tam może i ceny mniejsze, ale jakość fatalna |
|
A co to znaczy "kupić w markecie czy oryginalne"? ;) Przecież w marketach masz takie same produkty, tylko wybór od różnych producentów. |
|
Akurat na płytkach nie warto oszczędzać bo prędzej czy później wychodzi ich jakość czy solidność,wiec lepiej od razu zainwestować w te wysokiej klasy dobrego producenta,taka jest moja opinia w tej kwestii. www.AgdMix24.pl |