Forum

Wnętrza - Kuchnia
Prośba o pomoc w aranżacji kuchni
|
Możemy Ci podsyłać po prostu różne inspiracje, ja dzisiaj trafiłam na zdjęcie takiej kuchni: Zobacz zdjęcie: http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/255361_207429719295855_101682149870613_528761_1460067_n.jpg i znów jestem nią zachwycona, jest z galerii facebookowej Nascutirus design. Zresztą z tego co widze to oni zajmują się kompleksową aranżacją wnętrz, więc może po prostu odezwij się do nich? |
|
Polecam firmę www.fronty-meblowe.net na rynku już przeszło 10 lat więc doświadczenie jest spore, program do projektów Planit jeden z najlepszych na rynku (kuchnia jak żywa) poza tym fachowiec zaproponuje Ci najlepsze rozwiązania oni się tego uczą i mają to we krwi. W modzie jest teraz kolor czarny i czerwony więc może czarny dół a na górę srebrne www.fronty-meblowe.net www.fronty-meblowe.net z czerwonym www.fronty-meblowe.net. Dla zainteresowanych www.fronty-meblowe.net + www.fronty-meblowe.net www.fronty-meblowe.net też wykonują i projektują. Za projekt się nic nie płaci pod warunkiem zakupu mebli w w/w firmie. Jeżeli zaś nie kupuję się u nich a tylko robi projekt to jest to płatne w momęcie chęci zabrania projektu ok 100-150 zł. |
|
Może warto urządzić kuchnię w stylu skandynawskim www.Scandiconcept.pl co o tym myślisz? |
|
Ile ludzi tyle porad :) Ciężko pomóc jak nie wiemy w czym gustujesz, ani jak wygląda kuchnia. Na pewno musisz brać pod uwagę dobrej jakości fronty na szafki, bezawaryjne systemy i funkcjonalność |
|
Też szukam kogoś do aranżacji , mebli, montażu kuchni. Do całkiem nowe mieszkania. Najlepiej z okolic Warszawy |
|
A czy słyszałaś o firmie Fawre? Oni są z okolic trójmiasta i działają na terenie Warszawy. Dużą tą kuchnie masz? |
|
Ja znam, nawet z nimi współpracowałam :) Zdecydowanie polecam |
|
Witam, Może ma Pani jakieś rzuty? Z kuchniami jest tak, że każda jest inna... bez podstawowych informacji, jak własnie rzuty, budżet oraz indywidualne potrzeby (np. może się okazać , że jest Pani bardzo wysoka i blat lepiej będzie umieścić wyżej niż w standardzie :) ) ciężko jest cokolwiek doradzić. Warto mieć jakiś punkt, od którego można się odnieść, np. inspiracje Tutaj znajdzie Pani nie tylko bazę takich własnie inspiracji z przybliżoną wyceną, ale również istnieje możliwość dostosowania projektu pod konkretne pomieszczenie. https://www.kuchnie123.com.pl/ |
|
Nie nie słyszałam o firmie fawre. Powiedz coś więcej?Ja mam kuchnie taką 2 i pół metra na trzy metry, chcialabym aby w mojej kuchni zmieścił także mały stoli kuchenny lub coś do zjedzenia posiłku dla dwóch , trzech osób. |
|
Jak stół chcesz jeszcze w kuchni to kuchnia narożna by była fajna, do tego może meble w zabudowie. Ale co do tej firmy to ona na spotkaniu z konsultantem ( za darmo) poradzą Ci coś na pewno. Dopasują do twoich potrzeb kuchnie. Firma ma fajne pomysły i realizacje pełne niespodzianek oczywiście pozytywnych. Do tego montują i elegancko sprzątają po sobie. |
|
Kuchnia jest nawet sporych rozmiarów, ale jeśli potrzebujesz miejsca to pomyśl o stoliku chowanym. Fajna rzecz :) |
|
Jak to chowanym stoliku ? Jak to wygląda w jaki sposób jest on chowany? |
|
Mniej więcej o to mi chodzi : Zobacz zdjęcie: http://www.tco.com.pl/images/pictures/0002200/0002139big.jpg Oczywiście istnieją różne rodzaje takich stołów. A projektanci mogą wymyślić coś zupełnie nowego, pasujące akurat do Twojej kuchni. Tak tylko pomyślałam, że taki stolik to fajna oszczędność miejsca. |
|
Super ten stół, nawet jeszcze takiego nie widziałam, przypadł mi do gustu. |
|
Prawda? :) Spokojnie trzy osoby mogą przy nim zjeść a nie zajmuje praktycznie miejsca. Szkoda, że krzeseł tak nie można schować |
|
No było by za fajnie aby krzesła móc schować, ale słyszałam o skłądanych krzesłach, ciekawe czy jakieś ładne można kupić :) |
|
Pewnie ładne znajdziesz, ale czy takie składane będą estetycznie wyglądać no nie wiem. Masz dużą kuchnie więc śmiało bym wybrała zwykły okrągły stolik i 3-4 krzesła nawet takie bez opieradeł pod stół je wsuniesz jak będziesz chcieć. |
|
No pomyślę nad tym wystarczyłyby mi tak z 3 krzesła ale 4 to tak by się zmieściły w sam raz, a zawsze może ktoś mnie odwiedzić. A co sądzicie o spiżarkach w kuchni warto? |
|
Moim zdaniem warto mieć spiżarkę lub w kuchni zrealizować taki zakątek z taką ścianką spiżarnianą na przetwory ale musi być ona wytrzymała. |
|
anija35 napisał:
Pewnie ładne znajdziesz, ale czy takie składane będą estetycznie wyglądać no nie wiem. Masz dużą kuchnie więc śmiało bym wybrała zwykły okrągły stolik i 3-4 krzesła nawet takie bez opieradeł pod stół je wsuniesz jak będziesz chcieć. Szczerze? Strasznie mi się coś takiego nie podoba. Kojarzy mi się z PRL i ceratą na blacie :) Ale to tylko moja opinia. Co do spiżarni, to jak możliwość, to się nawet nie zastanawiaj. Zawsze w kuchni jest potrzebne miejsce, zwłaszcza jeśli kupuj dużo towaru naraz. |