Forum

Wnętrza - Łazienka
proszę o poradę na temat wyboru płytek do łazienki
|
Witam, Czy płytka Paradyż Sabro Silon w kolorze beżowym pasowała by do łazienki 5 m2? Po pierwsze niepokoi mnie wielkość płytek, czy nie są duże do takiej łazienki. Druga wątpliwość to, czy nie są one za bardzo "stylowe" (co widać na aranżacjach producenta - gdzie np. meble lustro są w stylu sprzed naszej epoki ). Dodam,, że chcilibyśmy użyć tylko płytki beżowej i płytki z motywem kwiatowym (reszta dekorów nam się nie podoba.) Zastanawiamy się nad tą płytką bo szukamy jakichś w kolorach jasnych, ale nie smutnych. Wcześniej podobała mi się płytka Opoczno Zebrano lub Pilch Kaleydos, ale po zobaczeniu ich na żywo wydają mi się takie dość poważne i za bardzo "eleganckie", szczególnie w połączeniu z brązami (i po obejrzeniu wielu ekspozycji mam już dość kremów z brązem - chyba taka moda teraz). Z drugiej strony serie z kolore są za bardzo kolorowe . No i chyba raczej płytka błyszcząca byłaby "weselsza". Wracając do Sabro Silon jaki kolor mebli by do nich pasował? Czy pasowały by do nich meble w kolorze drewna np. orzech (coś pośrodku między dębem a wenge)? |
|
Zerknij sobie na katalogi wykończeniowe firmy Decoroom. Oni tam mają świetnie wyselkcjonowane płytki Paradyża. Nowej Gali , Opoczna, czy Tubądzina, z aranzacjami przykładowymi, moze co nieco Ci to pomoże. |
|
Jeśli jasne płytki to meble widzę, o ton ciemniejsze ale nie za ciężkie, by ci tą małą łazienkę nie przytłoczyć. Zobacz sobie też płytki z Ceramstic, mają piękne jasne kolekcje. Wybrałbym płytki odbijające światło, powiększa optycznie łazienkę. |
|
A ja Ci polecam zajrzeć tu: http://www.favore.pl/uslugi/p%C5%82ytki%20.html jest baaardzo duży wybór, znajdziesz coś dla siebie i można wyrwać fajną zniżkę %%% za skorzystanie...czasmi trafi się nawet 30%! |
|
marylasek napisał:
Zerknij sobie na katalogi wykończeniowe firmy Decoroom. Oni tam mają świetnie wyselkcjonowane płytki Paradyża. Nowej Gali , Opoczna, czy Tubądzina, z aranzacjami przykładowymi, moze co nieco Ci to pomoże. Z tego co w ich ofercie jest to w zasadzie przy korzystaniu z ich usług w ogóle masz opiekę projektanta przy wyborze wszystkich materiałów wykonczeniowych. |
|
No w ogóle jeśli chodzi o tego typu firmy jak Decoroom, to kompleksowość usługi jest ich bardzo dużą zaletą, wszystko na miejscu bez jeżdzenia po obi leroy i inncy molochach co zabiera cały dzień. |
|
Płytki tak, ale drewna nie wsadziłabym do łazienki 5m2 (obawa, że ją stłumią) |