Forum

Wnętrza - Sypialnia
soczysta pomarańcza w sypialni
|
Mam małą sypialnię ok 9 m kw. na jednej ścianie jest szafa z lustrzanymi drzwiami i tak juz musi być. Chcę ją teraz na nowo urządzić. Co myślicie o takim połączeniu kolorów: na ścianie na której jest okna i drzwi (są one najmniejsze) soczysta pomarańcza , a na tej naprzeciw luster słoneczny żółty (decoral) do tego czerwone dodatki tzn żyrandol, lampka , doniczki, lamówka firanki. tylko nie wiem jakie meble (tzn . szafka z szufladami , łóżko i półki bo więcej tam nie wejdzie).Czy nie są to zbyt intensywne kolory jak do sypialni? |
|
soczysta pomarańcza w sypialni jest super, ale moim zdaniem planujesz za dużo tak intensywnych dodatków. Zdecyduj się na jeden kolor intensywny a pozostałe neutralne, zbyt duzo intensywnych kolorów zmęczy cie szybko. Widziałam soczysto pomarańczową sypialnie, zresztą super |
|
MOIM ZDANIEM TO ZBYT ZYWE KLORY W SYOIALNI CHCEMY ODPOCZAC ZRELASOWAC SIE A TAKIE KRZYKLIWE KOLORY W TYM NAM NIE POMOGA PROPONIJE CI BLEKIT GANAT SLIWKE |
|
Dziękuję za rady, ale powiem szczerze, że obejrzałam całe mnóstwo zdjęć sypialni w różnych kolorach i najbardziej podobały mi się żółte, czerwone, pomarańczowe. W niebieskich jest zimno. Piękne są fiolety, ale też jakieś takie zbyt dostojne i przy tym chłodne. remont już zaczęłam jak skończę pochwalę się zdjęciami :-) |
|
czerwone sypialnie mi też bardzo się podobają. zobacz sobie tą....ona powinna utwierdzić cię w przekonaniu że czerwony w sypialni rządzi!!!!! |
|
Dzisiaj ludzie boją się intensywnych kolorów . Choć jak nie w XXI wieku to kiedy ? Trzeba się przełamać i spróbować , a jak wyjdzie za mocno , zawsze można załagodzić poprzez http://ww.mamita.pl, albo prosty biały pas . My mamy sypialnię w mocnym fiolecie , wygląda to znakomicie , a nad łóżkiem jest piękny fioletowy kwiat na białym tle , rozjaśnia i nadaje elegancji :) |
|
Oj ja bym się nie zdecydowała na połączenie żółtego pomarańczowego i czerwonego koloru w jednym pomieszczeniu. I to jeszcze w sypialni. Ja mam czerwona sypialnię ale w połączeniu z kolorem ecru, który trochę tonuje ten czerwony kolor. Ale skoro widziałaś juz jakieś takie aranżacje wnętrza i Ci się podobają to śmiało. Mam nadzieję, że wrzucisz zdjęcia i pochwalisz się efektami :) |
|
Mama sama sypielnię w kolorze pomarańczy...wsumie to soczysty grejfut (śnieżka) ale odcień zalicze do pomarańczy....niebawem w moje galerii cos sie pojawi |
|
Przy tak małej sypialni postawiłabym na jednak spokojniejsze kolory, które pozwolą nam się wyciszyć. Sparwdź TrendBook Sigma Coatings i odcienie Be Well, na pewno znajdziesz coś dla siebie. |
|
W palecie Sigma Coatings znajdziesz nie jedną, nie dwie - ale 6k kolorów w palecie, a pomarańczy jest bardzo duzo odcieni.
|
|
Bardzo jestem ciekawa takiej aranżacji |
|
AgaPoz111 napisał:
Bardzo jestem ciekawa takiej aranżacji Ja też. Z chęcią bym ją zobaczyła. |