Forum

Wnętrza - Sypialnia
Tapeta do sypialni :)
|
Hej wszystkim ! :) Poszukuje tapety do mojej sypialni. Mam ścianę o szerokości 4m i wysokości 2,40. Meble w pokoju są koloru białego a kaloryfer jak i łóżko mam koloru niebieskiego. Celowałam żeby tapeta była koloru niebieskiego i żeby nie było na niej natłoku elementów. Proszę o pomoc wszelkie kreatywne duszyczki na forum :) z góry dziękuję !! Zdjęcie pokoju: http://deccoria.pl/galeria/foto,id,123572,1539645,1,moja-sypialnia.html P.S Sorrki za bałagan w pokoju oraz kiepskie zdjęcie ale pokój jest w remoncie i w dodatku jest mały i ciężko jakoś to ująć :) |
|
Podstawowa kwestia jest taka,czy do takich kolorów mebli i łózka,potrzebna jest Ci tapeta w sypialni,bo moim zdaniem lepiej byłoby postawić na tradycyjny kolor,ewentualnie z lekkim motywem i tapetą nad samym łóżkiem,co sądzisz o tej koncepcji? www.BellaStoria.pl |
|
Ja również polecam motywy roślinne do sypialni. Na początku nie byłem pozytywnie nastawiony do tego pomysłu, ale zostałem przekonany i rzeczywiście wzory florystyczne bardzo dobrze się sprawdzają w sypialni. Oczywiście nie można do tego celu brać pstrokatych kolorów, tylko jakieś bardziej stonowane. Na szczęście liczba gatunków roślin na świecie jest gigantyczna i można znaleźć rośliny w niemal każdym kolorze. Z tapetami jest tak samo ;) |
|
Bardzo mi się podobają klasyczne wzory w ciepłych, lekko żółtych barwach. Uważam, że sypialnie powinna być tak urządzona, byśmy mogli w niej odpocząć. |
|
i jak? wybrałeś już coś?? :) |
|
Proszę tutaj - http://www.dekoori.pl/kolekcja/polecane-dekoracje/tapeta-w-mietowe-romby Tapeta w romby powinna wyglądać fajnie - jedynie kwestia dopasowania kolorystyki. O ile tylko zrobicie to jak należy - w sensie dopasowanie pozostałych rozwiązań. Aby wyglądało to klimatycznie i atrakcyjnie trzeba o to zadbać całościowo. |
|
Tutaj nie chodzi o konkretny wzór tapety, lecz takie dopasowanie, aby całość wyglądała perfekcyjnie. Dopilnujecie tego, wtedy wszystko będzie ok. A wzór to w istocie kwestia oczekiwań względem aranżacji - to wszystko. |
|
Te romby są tutaj jedynie przykładem. Równie fajnie może wyglądać po prostu tapeta w poziomie pasy, kropki, sami musicie sobie dopasować taką kolorystykę i wzór, aby pasowała do całej aranżacji. Wtedy wszystko będzie ok. |
|
Ewentualnie może nawet dużo bardziej takie różowe, raczej damskie klimaty - http://www.dekoori.pl/kategoria/tapety/tapeta-rozowa-w-biale-kropki-groszki-polka-dot Również powinno to wyglądać mega i jednocześnie estetycznie. Co Wy na to? |
|
Hej hej!!! na wstępie wszystkim forumowiczom najlepszego na święta BN! A jeśli chodzi o tapety to tu znalazłam fajne pomysły: http://www.klikmapa.pl/wzory-na-sciane.html Szukałam czegoś z drzewkiem bonzai i ta tapeta chyba 3 a drzewkiem nad kominkiem totalnie mnie zauroczyła:) |
|
Sloonce - mnie również taka kolorystyka odpowiada. Nie zmienia to jednak faktu, że przy tapetach wszystko zależy od całej aranżacji. O ile każdy element będzie należycie dopasowany, to wiadomo przecież, że docelowo kompozycja będzie super. Przy czym nie każda tapeta musi być estetyczna. |
|
Koniecznie musi być w sypialni ta tapeta? Nie lepiej coś bardziej klimatycznego - np. kamień dekoracyjny np. artis. Wnętrze od razu zyska więcej elegancji i smaku. |
|
Kamień dekoracyjny zabiera miejsce, przy małym pomieszczeniu będzie bardzo kiepskim wyborem. Poza tym panel tapety ściennej będzie wyglądał moim zdaniem bez porównania bardziej estetycznie. Przejrzyj trochę projektów w sieci to zrozumiesz, co dokładnie mam na myśli. |
|
Delikatne wzory fajnie sprawdzają się w sypialni, ale według mnie ciemna sypialnia tez wygląda dobrze. Tak tajemniczo i klimatycznie. Ze swojej strony polecam farby dekoracyjne od marki Ecorson, ja zrobiłam jedną ścianę dekorem lumicca i teraz mam rozgwieżdżone niebo we własnej sypialni:) |
|
W przypadku małej sypialni,to faktycznie kamień dekoracyjny nie jest dobrym wyborem,ponieważ pomniejszy przestrzeń. W takiej sytuacji polecam panele szklane 3D lub ciekawy motyw fototapety. BellaStoria.pl |
|
Ale tapeta? Kamień dekoracyjny na scianie w sypialni bedzie wyglądał bardziej dostojnie i elegancko. Model Luna w tym przypadku został do tego stworzony ;). |
|
To proste, wybierz taką jaka Ci będzie odpowiadać :) |
|
Minęło już trochę czasu,więc jeżeli watek jest dalej aktualny,to koniecznie daj znać na jaki motyw fototapety czy inne rozwiązanie ostatecznie się zdecydowaliście do swojej sypialni,my chętnie pomożemy z zakresu dodatków jak pościel czy narzuta ozdobna. www.BellaStoria.pl |
|
tapety są piekne, teraz wróciły do łask i bardzo mnie to cieszy. |
|
A mnie się średnio podobają, jestem jednak zwolenniczką malowania i dlatego u mnie wszystkie ściany są pokryte farbą dulux easycare, plamoodorną więc kwestie remontu mam z głowy na lata |