Forum

Wnętrza - Sypialnia

Tapeta do sypialni :)

yngwie1992

Hej wszystkim ! :) Poszukuje tapety do mojej sypialni. Mam ścianę o szerokości 4m i wysokości 2,40. Meble w pokoju są koloru białego a kaloryfer jak i łóżko mam koloru niebieskiego. Celowałam żeby tapeta była koloru niebieskiego i żeby nie było na niej natłoku elementów. Proszę o pomoc wszelkie kreatywne duszyczki na forum :) z góry dziękuję !! Zdjęcie pokoju: http://deccoria.pl/galeria/foto,id,123572,1539645,1,moja-sypialnia.html P.S Sorrki za bałagan w pokoju oraz kiepskie zdjęcie ale pokój jest w remoncie i w dodatku jest mały i ciężko jakoś to ująć :)

BellaStoria_pl

Podstawowa kwestia jest taka,czy do takich kolorów mebli i łózka,potrzebna jest Ci tapeta w sypialni,bo moim zdaniem lepiej byłoby postawić na tradycyjny kolor,ewentualnie z lekkim motywem i tapetą nad samym łóżkiem,co sądzisz o tej koncepcji? www.BellaStoria.pl

Bembenek

Ja również polecam motywy roślinne do sypialni. Na początku nie byłem pozytywnie nastawiony do tego pomysłu, ale zostałem przekonany i rzeczywiście wzory florystyczne bardzo dobrze się sprawdzają w sypialni. Oczywiście nie można do tego celu brać pstrokatych kolorów, tylko jakieś bardziej stonowane. Na szczęście liczba gatunków roślin na świecie jest gigantyczna i można znaleźć rośliny w niemal każdym kolorze. Z tapetami jest tak samo ;)

lokaf

Bardzo mi się podobają klasyczne wzory w ciepłych, lekko żółtych barwach. Uważam, że sypialnie powinna być tak urządzona, byśmy mogli w niej odpocząć.

Kaja_

i jak? wybrałeś już coś?? :)

andziks

Proszę tutaj - http://www.dekoori.pl/kolekcja/polecane-dekoracje/tapeta-w-mietowe-romby Tapeta w romby powinna wyglądać fajnie - jedynie kwestia dopasowania kolorystyki. O ile tylko zrobicie to jak należy - w sensie dopasowanie pozostałych rozwiązań. Aby wyglądało to klimatycznie i atrakcyjnie trzeba o to zadbać całościowo.

Sloonce

Tutaj nie chodzi o konkretny wzór tapety, lecz takie dopasowanie, aby całość wyglądała perfekcyjnie. Dopilnujecie tego, wtedy wszystko będzie ok. A wzór to w istocie kwestia oczekiwań względem aranżacji - to wszystko.

andziks

Te romby są tutaj jedynie przykładem. Równie fajnie może wyglądać po prostu tapeta w poziomie pasy, kropki, sami musicie sobie dopasować taką kolorystykę i wzór, aby pasowała do całej aranżacji. Wtedy wszystko będzie ok.

Sloonce

Ewentualnie może nawet dużo bardziej takie różowe, raczej damskie klimaty - http://www.dekoori.pl/kategoria/tapety/tapeta-rozowa-w-biale-kropki-groszki-polka-dot Również powinno to wyglądać mega i jednocześnie estetycznie. Co Wy na to?

Marysiak

Hej hej!!! na wstępie wszystkim forumowiczom najlepszego na święta BN! A jeśli chodzi o tapety to tu znalazłam fajne pomysły: http://www.klikmapa.pl/wzory-na-sciane.html Szukałam czegoś z drzewkiem bonzai i ta tapeta chyba 3 a drzewkiem nad kominkiem totalnie mnie zauroczyła:)

andziks

Sloonce - mnie również taka kolorystyka odpowiada. Nie zmienia to jednak faktu, że przy tapetach wszystko zależy od całej aranżacji. O ile każdy element będzie należycie dopasowany, to wiadomo przecież, że docelowo kompozycja będzie super. Przy czym nie każda tapeta musi być estetyczna.

rampol

Koniecznie musi być w sypialni ta tapeta? Nie lepiej coś bardziej klimatycznego - np. kamień dekoracyjny np. artis. Wnętrze od razu zyska więcej elegancji i smaku.

andziks

Kamień dekoracyjny zabiera miejsce, przy małym pomieszczeniu będzie bardzo kiepskim wyborem. Poza tym panel tapety ściennej będzie wyglądał moim zdaniem bez porównania bardziej estetycznie. Przejrzyj trochę projektów w sieci to zrozumiesz, co dokładnie mam na myśli.

monikaKlasyczna

Delikatne wzory fajnie sprawdzają się w sypialni, ale według mnie ciemna sypialnia tez wygląda dobrze. Tak tajemniczo i klimatycznie. Ze swojej strony polecam farby dekoracyjne od marki Ecorson, ja zrobiłam jedną ścianę dekorem lumicca i teraz mam rozgwieżdżone niebo we własnej sypialni:)

BellaStoria_pl

W przypadku małej sypialni,to faktycznie kamień dekoracyjny nie jest dobrym wyborem,ponieważ pomniejszy przestrzeń. W takiej sytuacji polecam panele szklane 3D lub ciekawy motyw fototapety. BellaStoria.pl

rampol

Ale tapeta? Kamień dekoracyjny na scianie w sypialni bedzie wyglądał bardziej dostojnie i elegancko. Model Luna w tym przypadku został do tego stworzony ;).

janmatejko

To proste, wybierz taką jaka Ci będzie odpowiadać :)

BellaStoria_pl

Minęło już trochę czasu,więc jeżeli watek jest dalej aktualny,to koniecznie daj znać na jaki motyw fototapety czy inne rozwiązanie ostatecznie się zdecydowaliście do swojej sypialni,my chętnie pomożemy z zakresu dodatków jak pościel czy narzuta ozdobna. www.BellaStoria.pl

Anja75

tapety są piekne, teraz wróciły do łask i bardzo mnie to cieszy.

skitles

A mnie się średnio podobają, jestem jednak zwolenniczką malowania  i dlatego u mnie wszystkie ściany są pokryte farbą dulux easycare, plamoodorną więc kwestie remontu mam z głowy na lata

Odpowiedz w temacie

Edytuj wypowiedź

Wstaw zdjęcie

Zgłoś nadużycie

Informacja

To okno zamknie się automatycznie za 3 sekundy.

Usuń post

Czy na pewno chcesz usunąć ten post? Tej operacji nie można cofnąć.
REKLAMA

Wyłącz to powiadomienie

Nie będziesz już więcej otrzymywać powiadomień do tego zdarzenia.
Państwa przeglądarka jest nieaktualna. Aby zapewnić większe bezpieczeństwo, wygodę i komfort użytkowania w tej witrynie, proszę zaktualizować swoją przeglądarkę.
Polub nas, aby otrzymywać niezliczone pomysły wprost na swoją tablicę!

Edycja zdjęcia

Obróć

Informacja

Zaloguj się

Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać najciekawsze artykuły oraz inspiracje z serwisu Deccoria.pl

Powiadomienia

Informacja