Forum

Wnętrza - Łazienka
Wanna wolnostojąca- polecacie?
|
Chcę kupić sobie wannę wolnostojąco na nóżkach. Chciałabym poznac opinie osób, które mają taką wannę. Czy jest wygodna? Mam upatrzoną wanne akrylową. Czy bardzo się rysuje? |
|
To też zleży od jakości wanny. W jednym sklepie będziesz miał idealną, która naprawde bardzo długo wytrzyma, a w drugim jakość będzie tak słaba że po 2 latach wanna będzi nadawała się do wywalenia. My akurat mamy w domu wannę akrylową zhttps://www.lazienkaplus.pl/ i nie mam do niej zadnych zastrzeżeń nuż 4 rok służy nam bez problemów, zero rysek, wietnie się czyści i jest naprawde bardzo wygpodna. |
|
U siebie mam wannę akrylową i powiem, że jednak trochę się rysuje. _______________ |
|
Świetnym pomysłem jest biała, ceramiczna wanna wolnostojąca, o opływowym kształcie. Na podłodze znajdować się powinno wówczas drewno. Całość dopełni grzejnik Sensium i fantazyjne lustro. |
|
Jeżeli tylko masz na tyle miejsca aby postawić taką wannę w swojej łazience to moim zdaniem jak najbardziej warto bo wanna narożna zapewni optymalny komfort i relaks podczas kąpieli :)
TopeShop.pl |
|
Wanna wolnostojąca bardzo ładnie wygląda chociaż z utrzymaniem czystości no niestety nie jest najlepej. Ciężko jest ją dokładnie wyczycić, nie polecam osobom zabieganym, którzy nie sprzątają regularnie w domu |
|
Dokładnie rzecz rzeczowi nie równa jedna będzie dobra, inna niestety wręcz przeciwnie po kilku miesiącach będzie wyglądała tragicznie. Lazienka Plus z tego co się orientuję ma dobre jakościowo urządzenia do wyposażenia łazienek, poczytaj sobie zresztą opinie są bardzo pozytywne. |
|
Dzięki za informęcję zdecyduję się jednak na coś w tym stylu https://www.lazienkaplus.pl/pl/cersanit-sicilia-wanna-asymetryczna-170x100-cm-lewa-s301-097,467433,7,i/ wannę akrylową kolażanka mi doradziła, także zdaję się na jej długoletnie doświadczenie architekta. |
|
bibitka napisał:
Dzięki za informęcję zdecyduję się jednak na coś w tym stylu https://www.lazienkaplus.pl/pl/cersanit-sicilia-wanna-asymetryczna-170x100-cm-lewa-s301-097,467433,7,i/ wannę akrylową kolażanka mi doradziła, także zdaję się na jej długoletnie doświadczenie architekta. w tym sklepie również bardzo chętnie doradzają, robią projkety łazienek także możesz też ewentualnie popytać tam. |
|
mi się bardzo podoba, są stylowe, ale trzeba dopasować do całej łazienki |
|
Takie wanny są stylowe i ładnie wyglądają ale są niepraktyczne |
|
A wanna zabudowana może przegnić od spodu, wtedy musisz remontować całą łazienkę żeby wymienić rurę. |
|
JA swoją wannę wolnostojąca kupowałem w tym sklepie - https://www.lazienkiabc.pl/Wanny-wolnostojace-c457 |
|
Moim zdaniem odpowiednio dobrana wanna stylowo do naszej łazienki to dobry wybór, pamietajmy jednak iż zdecydowanie najwięcej zależy od tego jak dużą mamy łazienkę. Moze warto zastanowic się nad wanną w zabudowie z hydromasażem?
SalonMeblowy.net |
|
Elegacnkie i dobrze wykonane wanny wolnostojące ma Massi, polecam zajrzeć tu https://tanialazienka.com/wanny-wolnostojace.html. Mam taką wannę Thermo 150 cm właśnie i jest super. Pięknie się prezentuje, jest wygodna, pojemna, można się świetnie zrelaksować |
|
Taaak, jak najbardziej. Rewelacyjna w stylu np.angielskim znajdziecie tu, i wd doatku po dobrzych cenach. |
|
Nie polecam kupować wanny wolnostojącej, chyba że jakość nóżek będzie na akceptowalnym poziomie, a nie że będą się chwiały. Zależy to też od tego, jak ktoś wychodzi z wanny, bo można się lekko łapać, a można też z całej siły. U mnie musiała być zrobiona zabudowa, bo nie ufałam czterem małym nóżkom, że utrzymają ciężar wszystki domowników i nie będą się przewracać. |
|
Wanna wolnostojąca... Temat rzeka. Każdy by chciał wannę wygodną, utrzymującą ciepło wody, nie rysującą się, łatwą do utrzymania w czystości, najlepiej w satynowym macie, oczywiście piękną i wygladającą jak milion dolarów. Ale w cenie chińskiego brodzika. Nie ma takich ofert i trzeba sobie jasno powiedzieć. Nie ma możliwości aby mieć elegancką, trwałą i utrzymującą ciepłotę wody wannę zrobioną z akrylu czy kinglomeratu. Takie oczekiwania spełniają wyłącznie wanny kompozytowe z prawdziwego solid surface. To wanny z reguły od kilkunastu tysięcy w zwyż. Jest polski producent wanien wolnostojących na wymiar z solid surface. Ceny nieco wyższe jak za chińskie wanny kompozytowe, ale dużo niższe jak za włoskie propozycje. Różnicy między wannami z Polski, a z Włoch nie ma. Z tą różnicą, że polskie są robione idealnie pod zamówienie, w dowolnym kształcie i rozmiarze. A jeżeli są że stałej kolekcji Luxum czy Cristalstone, to są cenowo konkurencyjne do dużo słabszych wanien azjatyckich. Warto poszukać
|
|
Polecam, o ile jest kupione coś naprawdę porządnego i odpowiednio przez FACHOWCA zamontowane, a nie przez Iwana, który nie paniemaju instrukcji. Polecam wanny wolnostojące polskiej firmy Massi. Widzę,że jedna z osób wspomniała o nich i nie dziwię się, bo wygląd super i jakość bardzo dobra |
|
Polecam kabinę walk-in, ma super design, dodaje przestrzeni łazience, myśmy kupili firmy radaway, znalazłam idealną w salonie bokaro . |