Forum

Wykonawcy - Podłoga
Jaka podłoga będzie najtrwalsza?
|
Jak w temacie. Chciałabym wiedzieć, jaka podłoga posłuży najdłużej? Jaki rodzaj, jaki gatunek? Oczywiście względy wizualne też istotne, ale priorytetem jest trwałość, bo podłoga też będzie mocno eksploatowana. Przyznam, że o panelach nie myślimy. |
|
To jaka podłoga posłuży najdłużej zależy już indywidualnie od kilku czynników. Może na samym początku warto byłoby ustalić budżet jaki posiadasz na ten cel,zajrzyj na www.eMojePodlogi.pl znajdziesz tutaj szeroki wybór podłóg. |
|
Dopisuję się. Jakie masz fundusze? Co do trwałości to oczywiście egzotyki są twarde, ale przecież i nasz rodzimy dąb spełni swoje zadania, a wyjdzie tańszy. Sosnowa jest ładna, choć miękka, ale jak się zadba, to też nie będzie problemów. |
|
Z 9000 zł na 54 m2. Możemy weźmiemy po prostu parkiet dębowy. Ale chyba lepiej wziąć do tego fachowców, prawda? |
|
Oczywiście że lepiej wziąć fachowców, chyba że Wasza podłoga ma złącza 5Gs to jak najbardziej poradzicie sobie sami. |
|
KingaSot napisał:
Z 9000 zł na 54 m2. Możemy weźmiemy po prostu parkiet dębowy. Ale chyba lepiej wziąć do tego fachowców, prawda? Lepiej, oczywiście, że lepiej. Nie ma co bagatelizować, chodzi o coś na lata. U nas było dobrze położona przez Parkiet Studio. Ale znam przypadki, gdzie robiono to przy pomocy takich pół-amatorów i wychodziło to tak sobie. |
|
Zdecydowanie należy zlecić montaż fachowcom. Jak już zainwestujecie w solidny materiał, to szkoda by go było popsuć. Dobrze ułożona podłoga posłuży przez długie lata. |
|
U siebie mam dębową z Andrewexu i nie narzekam. Niektórzy jednak bardziej przekonani są do egzotyku. Najlepiej zadzwoń na infolinię np. w Andrewexie właśnie i podpytaj o zalety różnego rodzaju podłóg. Mają tam bardzo rzeczowych doradców i na pewno pomogą Ci coś znaleźć. Przed rozmową radziłabym zerknąć na ofertę http://sklep.andrewex.com.pl/podlogi-drewniane, żeby wiadomo było o co pytać. |
|
Oferta przez telefon niewiele da bo deskę zanim kupisz warto zobaczyć i to najlepiej w świetle dziennym i sztucznym. |
|
Ofertę dobrych podłóg posiada firma http://www.sapo-podlogi.pl/. Posiadają m.in. parkiet dębowy, drewnianą podłogę falowaną oraz części wykończeniowe do podłóg (listwy podłogowe). |
|
Podłóg dębowych jest bardzo dużo w każdym kolorze i różnym wykończeniu więc radzę oglądać na żywo. |
|
Orientuje się ktoś, gdzie można by się rozejrzeć zarówno za bogatą ofertą podłóg, jak i za dobrymi wykonawcami, najlepiej okolice Warszawy? |
|
Podłogi drewniane w Warszawie sprzedaje i montuje firma Parkiet Studio. Namiary: http://www.parkietstudio.pl/ Warto udać się osobiście i obejrzeć na własne oczy. |
|
Quinny napisał:
Orientuje się ktoś, gdzie można by się rozejrzeć zarówno za bogatą ofertą podłóg, jak i za dobrymi wykonawcami, najlepiej okolice Warszawy? Może warto zacząć od sklepów przy ul. Bartyckiej... |
|
Quinny napisał:
Orientuje się ktoś, gdzie można by się rozejrzeć zarówno za bogatą ofertą podłóg, jak i za dobrymi wykonawcami, najlepiej okolice Warszawy? Tak już zostało napisane ciut wyżej, parkiet studio mają dużą i urozmaiconą ofertę, a do tego dobrze kładą podłogi. I w czasie. |
|
Na Bartyckiej jest spory wybór i czasem można wypożyczyć próbkę. |
|
Ja swoją podłogę kupiłem w castoramie :) postawiłem na polskiego producenta - Barlinek. |
|
Mam pytanie czy był dobry wybór? Czy lepiej kupić prosto od producenta ? |
|
Wymienianych już parkiet studio również polecam. U mnie sprawdzili się bardzo dobrze :) |
|
Z pośród Europejskich drzew najtwardszy jest Buk. :) |