Forum

Wykonawcy - Podłoga

Jaka podłoga będzie najtrwalsza?

KingaSot

Jak w temacie. Chciałabym wiedzieć, jaka podłoga posłuży najdłużej? Jaki rodzaj, jaki gatunek? Oczywiście względy wizualne też istotne, ale priorytetem jest trwałość, bo podłoga też będzie mocno eksploatowana. Przyznam, że o panelach nie myślimy.

eMojePodlogi_pl

To jaka podłoga posłuży najdłużej zależy już indywidualnie od kilku czynników. Może na samym początku warto byłoby ustalić budżet jaki posiadasz na ten cel,zajrzyj na www.eMojePodlogi.pl znajdziesz tutaj szeroki wybór podłóg.

Ivola29

Dopisuję się. Jakie masz fundusze? Co do trwałości to oczywiście egzotyki są twarde, ale przecież i nasz rodzimy dąb spełni swoje zadania, a wyjdzie tańszy. Sosnowa jest ładna, choć miękka, ale jak się zadba, to też nie będzie problemów.

KingaSot

Z 9000 zł na 54 m2. Możemy weźmiemy po prostu parkiet dębowy. Ale chyba lepiej wziąć do tego fachowców, prawda?

bareo

Oczywiście że lepiej wziąć fachowców, chyba że Wasza podłoga ma złącza 5Gs to jak najbardziej poradzicie sobie sami.

Ivola29
KingaSot napisał:

Z 9000 zł na 54 m2. Możemy weźmiemy po prostu parkiet dębowy. Ale chyba lepiej wziąć do tego fachowców, prawda?

Lepiej, oczywiście, że lepiej. Nie ma co bagatelizować, chodzi o coś na lata. U nas było dobrze położona przez Parkiet Studio. Ale znam przypadki, gdzie robiono to przy pomocy takich pół-amatorów i wychodziło to tak sobie.

deccoina

Zdecydowanie należy zlecić montaż fachowcom. Jak już zainwestujecie w solidny materiał, to szkoda by go było popsuć. Dobrze ułożona podłoga posłuży przez długie lata.

a_gatka

U siebie mam dębową z Andrewexu i nie narzekam. Niektórzy jednak bardziej przekonani są do egzotyku. Najlepiej zadzwoń na infolinię np. w Andrewexie właśnie i podpytaj o zalety różnego rodzaju podłóg. Mają tam bardzo rzeczowych doradców i na pewno pomogą Ci coś znaleźć. Przed rozmową radziłabym zerknąć na ofertę http://sklep.andrewex.com.pl/podlogi-drewniane, żeby wiadomo było o co pytać.

ModnyDom

Oferta przez telefon niewiele da bo deskę zanim kupisz warto zobaczyć i to najlepiej w świetle dziennym i sztucznym.

zuz_ka

Ofertę dobrych podłóg posiada firma http://www.sapo-podlogi.pl/. Posiadają m.in. parkiet dębowy, drewnianą podłogę falowaną oraz części wykończeniowe do podłóg (listwy podłogowe).

ModnyDom

Podłóg dębowych jest bardzo dużo w każdym kolorze i różnym wykończeniu więc radzę oglądać na żywo.

Quinny

Orientuje się ktoś, gdzie można by się rozejrzeć zarówno za bogatą ofertą podłóg, jak i za dobrymi wykonawcami, najlepiej okolice Warszawy?

Marynarka

Podłogi drewniane w Warszawie sprzedaje i montuje firma Parkiet Studio. Namiary: http://www.parkietstudio.pl/ Warto udać się osobiście i obejrzeć na własne oczy.

deccoina
Quinny napisał:

Orientuje się ktoś, gdzie można by się rozejrzeć zarówno za bogatą ofertą podłóg, jak i za dobrymi wykonawcami, najlepiej okolice Warszawy?

Może warto zacząć od sklepów przy ul. Bartyckiej...

Ivola29
Quinny napisał:

Tak już zostało napisane ciut wyżej, parkiet studio mają dużą i urozmaiconą ofertę, a do tego dobrze kładą podłogi. I w czasie.

ModnyDom

Na Bartyckiej jest spory wybór i czasem można wypożyczyć próbkę.

Gumri

Ja swoją podłogę kupiłem w castoramie :) postawiłem na polskiego producenta - Barlinek.

bareo

Mam pytanie czy był dobry wybór? Czy lepiej kupić prosto od producenta ?

Amifsa

Wymienianych już parkiet studio również polecam. U mnie sprawdzili się bardzo dobrze :)

Gumri

Z pośród Europejskich drzew najtwardszy jest Buk. :)

Odpowiedz w temacie

Edytuj wypowiedź

Wstaw zdjęcie

Zgłoś nadużycie

Informacja

To okno zamknie się automatycznie za 3 sekundy.

Usuń post

Czy na pewno chcesz usunąć ten post? Tej operacji nie można cofnąć.
REKLAMA

Wyłącz to powiadomienie

Nie będziesz już więcej otrzymywać powiadomień do tego zdarzenia.
Państwa przeglądarka jest nieaktualna. Aby zapewnić większe bezpieczeństwo, wygodę i komfort użytkowania w tej witrynie, proszę zaktualizować swoją przeglądarkę.
Polub nas, aby otrzymywać niezliczone pomysły wprost na swoją tablicę!

Edycja zdjęcia

Obróć

Informacja

Zaloguj się

Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać najciekawsze artykuły oraz inspiracje z serwisu Deccoria.pl

Powiadomienia

Informacja