Forum

Wykonawcy - Okna i drzwi
Plisy cosimo - zaciemniające czy tylko osłaniające?
|
Zastanawiam się nad zakupem plis Cosimo do salonu i potrzebuję porady kogoś kto już ma coś takiego. Które plisy lepiej sprawdzą się w salonie z TV - zaciemniające wnętrze czy takie które tylko osłaniają dom? |
|
to zależy czego Ty potrzebujesz - czy chcesz mieć ciemno czy tylko osłonić się przed sąsiadami. Warto wziąć pod uwagę to czy masz salon od słonecznej strony - jeśli tak to albo zaciemniające, albo termoaktywne (dzięki nim nie nagrzewa się pomieszczenie). Cosimo ma dobre plisy, bardzo solidne. |
|
Zależy mi na tym, żeby spokojnie oglądać tv lub pracować na kompie nawet, jak słońce świeci w szybę. |
|
Han_ka napisał:
Zależy mi na tym, żeby spokojnie oglądać tv lub pracować na kompie nawet, jak słońce świeci w szybę. To w takim razie Cosimo z tkaniną Blackout - kolor już zależ od Ciebie. ten materiał nie przepuszcza światła, więc nic w szybę świecić nie będzie. :) |
|
To np taki Stockholm by się u mnie sprawdził? |
|
Moim zdaniem plisy Roletex są ok. Warto sobie zerknąć na ich stronę i sprawdzić ofertę. Mają ciekawe rozwiązania w tym zakresie. |
|
Moim zdaniem warto zdecydować się nie tylko na te zasłaniające, ale przede wszystkim na zaciemniające, ponieważ ze z jednej strony zapewni to prywatność, a z drugiej znakomicie ochroni nas przed słońcem podczas upalnych dni. www.Zbydrew.pl |
|
W salonie dobrze sprawdzą się plisy dobrze zaciemniające, które będą chronić przed nadmiernym nasłonecznieniem. Ja mam plisy tego typu https://www.karnix.pl/plisy-premium-435.html z tkaniny Blackout która bardzo dobrze radzi sobie z mocno nasłonecznionym pomieszczeniem. |
|
Wszystko zależy od tego jakie macie wymagania. Sama mam plisy w całym mieszkaniu bo odpowiadały mi wizualnie bardziej niż rolety. Jednak zaciemniające mam jedynie w pomieszczeniach, ktorego tego potrzebowały: w sypialniach jak również w salonie ( kiedy oglądam telewizję wole jednak zasunąć sobie plisy w letnie słoneczne dni tak aby nic mi telewizora nie zasłaniało....). |
|
ja polecam zapytać w twoje-okna |
|
Na tej stronie www zostało wyjaśnione o co w tym chodzi https://lestore.pl/sklep/rolety-plisowane |