Newsroom 28.09.2018

We wrześniu tego roku hucznie obchodzono 50. rocznicę powstania marki Ralph Lauren. Jubileuszowy pokaz w Nowym Jorku zgromadził światową śmietankę towarzyską. Ralph Lauren to więcej niż moda. Dzięki Salonowi Archidzieło pełna kolekcja marki dostępna jest również w Polsce.

Budynek, o ile nie realizujemy go na własne potrzeby, jest „produktem” przeznaczonym dla określonej grupy klientów. Faza projektowa definiuje ten produkt i dlatego ma szczególne znaczenie w całym procesie. Dobry projekt może podnieść wartość inwestycji budowlanej na wiele sposobów.

Zanim podejmiecie ostateczną decyzję o zakupie sprawdźcie, kto jest właścicielem drogi i gdzie znajdują się media. Nie dajcie nabrać się na ogłoszenia: działka uzbrojona, media w drodze.

Art. Spons.

Pokój dziecka to jego własny mikroświat. Jest miejscem wyciszenia, zabawy, a także sposobem na wyrażenie siebie poprzez spersonalizowane detale. Co jednak zrobić, gdy pokój trzeba dzielić z rodzeństwem? Jak wyrazić siebie, gdy przestrzeń jest dobrem wspólnym?

Pierwsze dni jesieni nie rozpieszczają za bardzo słoneczną pogodą, wydłużające się wieczory również nie napawają entuzjazmem. W takich okolicznościach łatwo popaść w okresową chandrę. Sposobem, by oprzeć się jesiennemu splinowi, jest odświeżenie aranżacji mieszkania. Kilka dekoracji stworzonych z wykorzystaniem „darów natury” umożliwi nam oswojenie tej pory roku i docenienie jej walorów, których przecież wcale jej nie brakuje.

Moda na wnętrza i dodatki w szwedzkim stylu nie przemija. Coraz więcej osób marzy, by w swojej kuchni mieć ceramikę rodem ze szwedzkiej Skanii. To miejsce, które od lat słynie jako mekka fantastycznych wyrobów ceramiki użytkowej. Piękne, proste, ale i intrygujące w formie kubki, wazony czy talerze to absolutne must have każdego, kto chce być na bieżąco ze światowymi trendami.

Ogród to magiczne miejsce. Wszyscy uwielbiamy relaksować się wśród ozdobnych roślin i szmaragdowozielonych trawników. Sztukę aranżowania tej przestrzeni do perfekcji opanowali Szwedzi. Najpiękniejsze ogrody znaleźć można  stosunkowo blisko Polski, w regionie Skania, w południowej Szwecji. Zobaczcie miejsca, które przyciągają tysiące turystów.