Newsroom 30.10.2018

Jesień kalendarzowa zaczęła się na dobre. Wiatr powoli strąca z drzew i krzewów coraz więcej liści. Część z nich będzie wkrótce zatykać każdą znajdującą się w pobliżu rynnę. Jak temu zapobiec?

Jesienna aura nie sprzyja dobremu samopoczuciu, na szczęście w prosty sposób można jej zaradzić. Z pomocą przyjdą piękne zapachy, które dodadzą energii od samego rana, bądź zrelaksują po całym dniu pracy. Sprawdźmy, jakie ciekawe zapachy znajdziemy w produktach pielęgnacyjnych.

Od dzisiaj na polskim rynku dostępne jest urządzenie, które rewolucjonizuje pranie i prasowanie. LG prezentuje LG Styler, szafę parową, która pozwala na błyskawiczne usuwanie przykrych zapachów oraz bakterii i alergenów. Firma LG zaprezentowała również pralki parowe i suszarki. Wszystkie urządzenia wyposażone są nie tylko w najnowsze rozwiązania technologiczne dotyczące sposobów na skuteczne i szybkie czyszczenie ubrań, ale również systemy wspomagające zarządzanie inteligentnym domem za pomocą aplikacji SmartThinQ.

Choć ogrody zimowe wciąż nie stały się powszechne w Polsce, coraz więcej osób się na nie decyduje. Trudno się dziwić, tzw. wiecznie zielone pokoje mają bowiem wiele zalet, w tym te dotyczące naszego komfortu życia. Pozwalają oszczędzić na rachunkach za ogrzewanie, ale i tworzą całoroczną, bogatą w roślinność strefę wypoczynku. Zanim jednak zdecydujemy się na własną oranżerię, warto zastanowić się nad materiałem, z którego zostanie ona wykonana. Znakomicie sprawdzi się tu aluminium, które często okazuje się najlepszym wyborem pod kątem późniejszej eksploatacji.

Zarówno w modzie, jak i we wnętrzach panują trendy, które przemijają i stają się… „obciachowe”. Często ze względu na sentyment nie potrafimy się rozstać z ulubionymi bibelotami i z nostalgią myślimy o dawnych czasach. Jednak nie wszystko, co dobrze wspominamy, dobrze wygląda we wnętrzach. Poniżej znajdziecie listę antytrendów, które wciąż zdobią nasze mieszkania.