Niezawodne w każdej kuchni towarzyszą nam codziennie, przy krojeniu chleba i przygotowaniu składników do kanapek. Pomogą obrać cebulę i pokroić warzywa na sałatkę bądź owoce na pyszną tartę lub popołudniowy deser, a także zrobić wspaniałe przetwory na zimę. Nożyki i skrobaki powinny posiadać odpowiednie ostrza ze stali nierdzewnej i wygodną, ergonomicznie wyprofilowaną rączkę. Rączka wykonana z tworzywa sztucznego sprawia, że nożyk i skrobak są lekkie w użyciu i łatwe w czyszczeniu. W skrobakach ruchome ostrze ze stali nierdzewnej pozwala na usunięcie cienkiej zewnętrznej warstwy rośliny, pozostawiając wszystko to, co w warzywach i owocach jest najcenniejsze. Poza swoimi walorami użytkowymi akcesoria te mogą znakomicie dekorować kuchenną przestrzeń i idealnie komponować się z wielobarwnymi produktami.