Newsroom 18.03.2019

Jedna plastikowa butelka rozkłada się kilkaset lat. Zamiast tego można ją ponownie wykorzystać, np. do produkcji ubrań. Dlatego segregacja jest tak potrzebna. Wszystko zaczyna się w kuchni. Jakie sortowniki się w niej sprawdzą?

Na rynku zawiasów meblowych jest w tej chwili dostępnych wiele rozwiązań wykorzystujące rozmaite technologie ruchu, regulacji, montażu czy hamowania. Wprowadzając nową serię tych produktów, firma Häfele uważnie słuchała sugestii i uwag swoich klientów.

Nic tak nie cieszy jak kupno mieszkania na nowym osiedlu. Do poszczególnych lokali wprowadzają się rodziny, bardzo często z czworonożnymi przyjaciółmi. Problem pojawia się, gdy sąsiedzi idą do pracy, czy też na kilkugodzinne zakupy. Pies wówczas zostaje sam w mieszkaniu i zaczyna skomleć oraz szczekać. Mija kilka godzin i nie przestaje? Tu zaczyna się większy problem.

Sławy od zawsze wzbudzały swego rodzaju podziw i ciekawość. Wielu z nas chciałoby wejść w ich buty i wieść gwiazdorskie życie, bez wyrzeczeń, pełne blichtru i luksusu. Nie jest to takie nieosiągalne, jak mogłoby się wydawać. Artyści i celebryci chętnie pokazują, jak wyglądają ich mieszkania, dzięki czemu możemy czerpać z ich pomysłów i urządzać swoje domy w podobny sposób.  Dziś zaglądamy do warszawskiego apartamentu artystki Doroty Rabczewskiej-Stępień.

Spodziewający się pierwszego dziecka książę Harry i Meghan Markle skupiają na sobie wzrok ludzi z całego świata. Media z lubością rozpisują się o ich kolejnych życiowych perypetiach. Dotychczas zamieszkiwali oni rezydencję Nottingham Cottage w Pałacu Kensington, wkrótce jednak przeprowadzą się do nowej, zacisznej siedziby – posiadłości Frogmore Cottage. Zobaczcie, jak będzie mieszkać para książęca Sussex!

Wiosna to pora roku, na którą w szczególności czekają miłośnicy ogrodnictwa. Uprawianie własnego ogródka warzywnego czy upiększanie podwórka rozmaitymi kwiatami nie wymaga specjalistycznych umiejętności. Podstawowa wiedza, zapał i cierpliwość wystarczą, aby czerpać radość i satysfakcję z pracy w ogrodzie, a nowoczesne technologie mogą ją dodatkowo ułatwić.