Newsroom 18.07.2022

Pepino to roślina dla wytrwałych, cierpliwych ogrodników. Ze względu na swoje pochodzenie lubi ciepło, a w naszym klimacie odpowiednia temperatura nie jest oczywista. Jeśli jednak chcesz spróbować i lubisz dbać o ogród, pepino powinno ci wyrosnąć zarówno na tarasie, jak i w gruncie.

Obecność os w domu czy w ogrodzie wiąże się z ryzykiem nieprzyjemnych ukąszeń. W niektórych przypadkach kontakt z jadem tych owadów może prowadzić do skrajnie niebezpiecznego wstrząsu anafilaktycznego. Jak zlikwidować gniazdo, jeśli mamy osy na strychu, balkonie lub w ogrodzie? Sprawdź!

Berberys czerwony (inne nazwy to berberys Thunberga lub kwaśnica) to wyjątkowy krzew dekoracyjny. Charakteryzuje się czerwonymi liśćmi i owocami. Roślina ta może pełnić funkcję ozdobnego żywopłotu. Dowiedz się, jak go pielęgnować, aby cieszył oko zdrowym i pięknym wyglądem.

„Bonsai” po japońsku oznacza dosłownie „roślina w pojemniku”. Te małe drzewka w płaskich donicach zyskały popularność ponad 1000 lat temu jako luksusowe prezenty. Dziś możesz wnieść tę odrobinę luksusu do swojego domu i cieszyć się widokiem miniaturowego drzewka. Jak dbać o bonsai i je pielęgnować, aby osiągnąć oczekiwane efekty?

Chciałbyś tchnąć życie w swój ogród i cieszyć się feerią barw i zapachów? Postaw na frezje! Tych kwiatów nie może zabraknąć w twoim ogrodzie! Jeśli marzysz o uroczej woni w swoim otoczeniu, posadź je w gruncie lub wybierz frezje w doniczce. Dowiedz się jak uprawiać te rośliny.

Z badań wynika, że wymieniamy naszą domową lodówkę średnio raz na 10, a czasem nawet 15 lat*. Nie dziwi więc fakt, że gdy przychodzi do momentu zakupu wahamy się, który model spośród dostępnych na rynku wybrać. Samsung, jako lider pod względem wartości sprzedaży lodówek w Polsce, przychodzi z podpowiedzią**.

Samsung to ekspert w dziedzinie nowoczesnych rozwiązań, które poprawiają komfort życia codziennego konsumentów, a także zachwycają swoją funkcjonalnością oraz wyjątkowym designem. Teraz producent rozszerza swoją ofertę o nowe linie piekarników parowych do zabudowy Dual Cook Steam™ oraz płyt indukcyjnych typu SlimFit.

Lider sprzedaży lodówek w Polsce*, firma Samsung, wzbogaca swoje portfolio o 8 premierowych modeli Side-by-Side. Urządzenia zostały wyposażone w zupełnie nowe technologie, które zwiększają komfort ich użytkowania oraz zapewniają dłuższą świeżość przechowywanej żywności.

Dereń jadalny to krzew, który zdecydowanie powinien znaleźć się w twoim przydomowym ogrodzie lub na działce. Kusi wyglądem oraz smacznymi owocami. Jeśli chcesz dowiedzieć się, w jaki sposób właściwie uprawiać tę roślinę w ogródku, koniecznie przeczytaj poniższy artykuł.

Motyle to jedne z najpiękniejszych owadów występujących na świecie. Stanowią też ozdobę polskiego krajobrazu. Liczne gatunki motyli odwiedzają każdego lata nasze ogródki zwabione kwitnącymi tam roślinami. Co posadzić, aby cieszyć się ich atencją?